REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
26.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Doliu uriaș în sportul românesc! A murit antrenorul Adrian Cherciu

Doliu uriaș în sportul românesc! A murit antrenorul Adrian Cherciu

Mariana MURAT 9 august 2024 | 17:35 1628


Sportul românesc a pierdut astăzi un profesionist de excepție, antrenorul de natație Adrian Cherciu. Cu o carieră dedicată formării și motivării tinerilor sportivi, Cherciu a fost un pilon important în dezvoltarea natației românești, contribuind la succesul multor sportivi de-a lungul anilor. Moartea sa lasă un gol imens în comunitatea sportivă din România.

Doliu urias in sportul romanesc! A murit antrenorul Adrian CherciuDoliu uriaș în sportul românesc! A murit antrenorul Adrian Cherciu

Până la momentul decesului, regretatul antrenor a activat în cadrul clubului CSS Triumf București, făcând parte din Federația Română de Natație și Petlaton Modern. În 2011, se alătura celor de la Clubul Sportiv Navi, antrenând copii pentru proba de sărituri în apă.

În 2018, sub îndrumarea sa, România a cucerit prima medalie de bronz la platformă sincron la un Campionat Mondial de sărituri în apă, o realizare semnificativă pentru sportul românesc. Adrian Cherciu era cunoscut pentru devotamentul său față de tinerii sportivi și pentru perseverența cu care își motiva echipa. 

Adrian Cherciu a fost un mentor și un formator de talente în natația românească. Moartea sa este resimțită profund de întreaga comunitate sportivă, iar absența sa va lăsa un gol greu de umplut. Pasiunea sa pentru sport și dedicația față de tinerii sportivi vor rămâne întotdeauna în amintirea celor care l-au cunoscut și l-au respectat.

Primul antrenor al lui Popovici, cel prin mâna căruia au trecut cei mai buni săritori în apă din ultimii 20 de ani își face ieșirea din scenă în plină desfășurare ale JO”, afirmă Gavriliu într-o postare pe pagina sa de socializare. 

„Lacrimi pentrut Adrian Cherciu. 
Adilă, cum ii ziceam...sau Mamulos,  ne-a părăsit. 
Antrenorul care a livrat sportivi pe bandă rulantă săriturilor în apă din România a încetat din viață în urma unei complicații, în doar 3 săptămâni. 
Primul antrenor al lui C-tin Popovici, cel  prin mâna căruia au trecut cei mai buni săritori în apă din ultimii 20 de ani își face ieșirea din scenă în plină desfășurare ale JO. 
Adilă te vom iubi mereu, te vom purta în gând, te vom pomeni și în memoria ta de câte ori vom avea ocazia vom face câte un grătar din bax de pulpe de pui congelate, asa cum făceam noi când n-aveam bani de mai mult. 
Eu iți ofer medalia de aur și te rog să mă aștepți. Facem un grătar acolo unde ești tu...”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118