REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Donald Trump o acuză pe Victoria Nuland pentru război: 'E obsedată'

Donald Trump o acuză pe Victoria Nuland pentru război: 'E obsedată'

A.F. 26 februarie 2023 | 21:45 809

Fostul președinte american Donald Trump a afirmat că Departamentul de Stat din timpul administrației Obama a sprijinit revoltele din 2014 din Ucraina.

Donald Trump o acuza pe Victoria Nuland pentru razboi: 'E obsedata'Donald Trump

Într-o înregistrare video, în care a afirmat că "cel de-al treilea război mondial nu a fost niciodată mai aproape decât este acum", Trump a promis să "curețe casa de toți belicoșii și de ultimii globaliști ai Americii".
SUA și „revoluția maidan”

"Revoluția Maidan" din februarie 2014 din Ucraina a dus la fuga din țară a președintelui de atunci, Viktor Ianukovici, și la venirea la putere a unui guvern prooccidental.

În luna noiembrie a anului precedent, Ianukovici a anunțat suspendarea pregătirilor pentru un pact istoric între Kiev și Bruxelles menit să scoată Ucraina de pe orbita Moscovei și a refuzat să semneze un pact comercial și un acord de asociere politică cu Uniunea Europeană. După această decizie, în Ucraina au izbucnit proteste de stradă în masă.

Trump a făcut referire la Victoria Nuland, care era la acea vreme secretar de stat american pentru afaceri eurasiatice. Nuland s-a întâlnit cu revoltații din Kiev în 2014, unde le-a promis politicienilor pro-occidentali un program de garantare a împrumuturilor în valoare de un miliard de dolari și asistență militară.

Într-o conversație scursă din acea perioadă, care ar fi avut loc între Nuland și ambasadorul SUA în Ucraina la acea vreme, Geoffrey Pyat, cei doi au discutat despre cine ar trebui să îl înlocuiască pe Iakunovici în funcția de președinte al Ucrainei.

Donald Trump o acuza pe Victoria Nuland pentru razboi: 'E obsedata'Victoria Nuland

Trump o acuză pe Nuland

Trump a reiterat că a fost singurul președinte de generații care nu a declanșat un război și singurul președinte "care a respins sfaturile catastrofale ale multora dintre generalii, birocrații și așa-zișii diplomați de la Washington care știu doar cum să ne bage în conflict, dar nu știu cum să ne scoată din el".

"Timp de decenii, i-am avut pe aceiași oameni, cum ar fi (actualul subsecretar de stat pentru afaceri politice) Victoria Nuland și mulți alții la fel ca ea, obsedați de împingerea Ucrainei spre NATO, ca să nu mai vorbim de sprijinul Departamentului de Stat pentru revoltele din Ucraina."

"Acești oameni caută confruntarea de mult timp, la fel ca în cazul Irakului și al altor părți ale lumii. Iar acum, ne aflăm în pragul celui de-al treilea război mondial", a adăugat el.

Trump a mai spus că o viitoare administrație sub conducerea sa ar putea pune capăt războiului din Ucraina într-o singură zi.

"Am putea pune capăt conflictului din Ucraina în 24 de ore cu o conducere corectă. La sfârșitul următorilor mei patru ani, belicoșii, escrocii și eșecurile din rândurile superioare ale guvernului nostru vor dispărea cu toții", a spus el, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mascarici in mainile lui Putin.Sper sa nu ajunga la putere acest excroc, altfel o incurcam.
0
1
Trump, un nebun, care face declaratii relativ corecte.
0
1
bagati la cap romanilor cum si cine alege presedintii, nu voi care votati.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436