REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Donald Trump se pregătește să revină pe Wall Street

Donald Trump se pregătește să revină pe Wall Street

Andreea CONDURACHE 17 februarie 2024 | 00:00 249

La câteva luni după ce a părăsit Casa Albă, fostul preÈ™edinte Donald Trump a început să-È™i pună la cale întoarcerea pe Wall Street. Acea întoarcere, întârziată de ani de obstacole legale È™i de reglementări, este acum pe punctul de a deveni realitate È™i ar putea face din Trump un om È™i mai bogat, informează CNN.

Donald Trump se pregateste sa revina pe Wall Street fostul președinte Donald Trump

Autoritățile de reglementare din SUA au dat în sfârÈ™it undă verde unei fuziuni controversate între proprietarul Truth Social, Trump Media & Technology Group, È™i o companie cu cec în alb. Binecuvântarea de la Securities and Exchange Commission (SEC) înlătură ultimul obstacol major care împiedică tranzacÈ›ia.

Fuziunea, dacă va fi aprobată de acÈ›ionari, ar deschide calea pentru ca Trump Media să devină o companie cotată public – una în care Trump va deÈ›ine un pachet de acÈ›iuni dominant, care ar putea valora miliarde.

Digital World Acquisition Corp., firma de cecuri în alb, a anunÈ›at că, miercuri, SEC a semnat mandatul de fuziune pentru tranzacÈ›ie. O dată pentru votul acÈ›ionarilor va fi stabilită până vineri.

„Se pare că această înÈ›elegere va ajunge la linia de sosire acum – după mai bine de doi ani de întârzieri”, a spus Jay Ritter, profesor de finanÈ›e la Universitatea din Florida.
Miza lui Trump ar putea valora 4 miliarde de dolari

AcÈ›iunile Digital World, o companie de achiziÈ›ii cu scop special, sau SPAC, au crescut cu 15% pe piatra de hotar majoră. Stocul aproape s-a triplat în acest an, alimentat de succesul politic al lui Trump la primarul prezidenÈ›ial republican, iar acum progresul fuziunii.

Ritter estimează că fuziunea ar putea deschide calea pentru aproximativ 270 de milioane de dolari în numerar care vin în Trump Media, fonduri pe care compania ar putea alimenta creÈ™terea Truth Social.

Trump urmează să deÈ›ină o poziÈ›ie dominantă în noua companie combinată, deÈ›inând aproximativ 79 de milioane de acÈ›iuni, potrivit noilor dosare la SEC.

Miza fostului președinte ar fi evaluată la 4 miliarde de dolari, pe baza prețului de tranzacționare actual al Digital World de aproximativ 50 de dolari.

Desigur, după cum notează Ritter, i-ar fi foarte dificil lui Trump să traducă acea bogăție de pe hârtie în numerar efectiv.

Trump nu numai că ar fi supus unei perioade de blocare care l-ar împiedica pe el È™i pe alÈ›i insideri să vândă până la È™ase luni de la fuziune, dar averea noii companii ar fi strâns asociată cu fostul preÈ™edinte. Acest lucru ar putea îngreuna miÈ™cările lui Trump, să vândă chiar È™i după expirarea perioadei de blocare.
„Acesta este un stoc de meme”

Mai mult, există întrebări majore cu privire la evaluarea vertiginoasă care este plasată acestei companii media.

„Acesta este un stoc de meme. Evaluarea este total separată de valoarea fundamentală a companiei”, a spus Ritter.

PreÈ›ul acÈ›iunilor Digital World evaluează compania la aproximativ 8 miliarde de dolari pe o bază complet diluată, care include toate acÈ›iunile È™i opÈ›iunile care ar putea fi convertite în acÈ›iuni ordinare, potrivit Ritter.

El a descris acea evaluare ca fiind „nebunească”, deoarece Trump Media generează puÈ›ine venituri È™i consumă numerar.

Noile dosare la SEC indică faptul că veniturile Trump Media s-au ridicat la doar 1,1 milioane de dolari în trimestrul al treilea. Compania a înregistrat o pierdere de 26 de milioane de dolari.

De când fuziunea a fost propusă pentru prima dată în octombrie 2021, au apărut întrebări juridice, de reglementare È™i financiare cu privire la tranzacÈ›ie.

În noiembrie, contabilii au avertizat că Trump Media consumă numerar atât de repede încât s-ar putea să nu supravieÈ›uiască decât dacă fuziunea mult întârziată cu Digital World este finalizată în curând.
Directorii lui Trump aplaudă unda verde dată de SEC

„Truth Social a fost creat pentru a servi drept port sigur pentru libera exprimare È™i pentru a le da oamenilor vocea înapoi”, a declarat directorul general al Trump Media, Devin Nunes, un fost congresman republican, într-un comunicat. „În continuare, ne propunem să ne accelerăm munca pentru a construi o autostradă pentru libertatea de exprimare în afara stăpânirii înăbuÈ™itoare a copmaniilor Big Tech.”

Eric Swider, directorul general al Digital World, a descris aprobarea SEC drept o „piatră de hotar semnificativă” È™i a spus că directorii sunt „immens de mândri de paÈ™ii pe care i-am făcut pentru a avansa” fuziunea.

Unul dintre ultimele obstacole rămase este ca acÈ›ionarii Digital World să aprobe fuziunea într-un vot viitor.

AcÅ£ionarii au un stimulent enorm să aprobe afacerea, deoarece dacă fuziunea eÅŸuează, firma de cecuri în alb ar fi obligată să lichideze. Acest lucru ar lăsa acÈ›ionarii cu doar 10 USD pe acÈ›iune, comparativ cu 50 USD pe piață în prezent.

„Oricine deÈ›ine acÈ›iuni È™i votează împotriva fuziunii este nebun”, a spus Ritter, profesorul.

„Din nou, aÈ™ putea argumenta că toÈ›i cei care deÈ›in acÈ›iuni DWAC sunt nebuni”, a adăugat el, referindu-se la veniturile slabe ale companiei È™i la evaluarea consistentă.

Matthew Tuttle, CEO al Tuttle Capital Management, a spus că nu este surprins de suiÈ™urile È™i coborâÈ™urile din jurul acestei fuziuni.

„Lucrul cu Trump È™i orice este legat de Trump, că îl iubeÈ™ti sau îl urăști, va fi o dramă”, a spus Tuttle, care a achiziÈ›ionat opÈ›iuni pentru a cumpăra acÈ›iuni Digital World în contul său personal. „Serios, nu m-aÈ™ fi aÈ™teptat la nimic mai puÈ›in.”

În continuare, Tuttle a spus că preÈ›ul acÈ›iunilor Trump Media va trăi È™i va muri după cum se desfășoară totul pentru Trump personal - de la problemele sale legale până la potenÈ›iala sa revenire la Casa Albă.

„Orice lucru optimist pentru Trump va fi optimist pentru acÈ›iuni”, a spus Tuttle.

Trump nu este străin de Wall Street, unde are o istorie, dar una marcată de faliment.

DeÈ™i Trump nu a depus niciodată faliment personal, el a depus patru falimente de afaceri - toate legate de cazinourile pe care le deÈ›inea în Atlantic City, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un ratoi circar ce va distruge lumea. Putin ii speculeaza inganfarea.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016