REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Dorinela Irimia, primărița din Saraiu, acuzată de locuitorii comunei de matrapazlâcuri ieftine

Dorinela Irimia, primărița din Saraiu, acuzată de locuitorii comunei de matrapazlâcuri ieftine

Virgil STOIAN 3 august 2024 | 00:00 394

Seceta este în toi iar consumul de apă este drămuit peste tot. Un locuitor din comuna Saraiu reclamă faptul că nu are apă și dă vina pe Dorinela Irimia, primarul comunei. Mai mult decât atât, acesta este nemulțumit și de faptul că ajutoarele de înmormântare se dau preferențial. Reporterii au vorbit cu Dorinela Irimia pentru un punct de vedere privind toate aceste nemulțumiri.

Dorinela Irimia, primarita din Saraiu, acuzata de locuitorii comunei de matrapazlacuri ieftine  Dorinela Irimia


Locuitorul din Saraiu acuză faptul că nu au apă decât cei care ar sta lângă primăriță: ”Veniți și întrebați lumea la Saraiu ce se întâmplă... nu avem apă decât dacă stăm pe vale în rând cu primărița, există apa doar pentru irigat pământurile ei și ale soțului ei... ajutoarele de înmormântare nu se dau decât preferențial. Nici nu este îngropat mortul și primărița merge la rude să le ia pământurile... oamenilor le este frică să vorbească.

Dorinela Irimia, primarita din Saraiu, acuzata de locuitorii comunei de matrapazlacuri ieftine  Comuna Saraiu

Dorinela Irimia a a transmis, pentru Replica, că reclamația este una nefondată, Saraiu având cel mai mic preț la apă din tot județul, iar întreruperea este doar între 12 noaptea și 5 dimineața: ”Restricția de apă nu există doar la Saraiu, noi ne-am străduit să existe alimentare cu apă, am înființat serviciul public de apă. Metrul cub de apă este 1,86 lei, eu cred că am fost și sunt în slujba cetățenilor. Astăzi, (vineri, 2 august), se instalează o pompă la sistemul puțurilor de apă de la Saraiu de 18,5 KW. Apă este permanent, ne-am chinuit o perioadă cu sistarea apei pe timp de noapte. Apa fiind atât de ieftină, oamenii irigă până și porumbul în grădini. De la 12 noaptea la 5 dimineața toată lumea doarme, eu împreună cu viceprimarul și cu șeful de serviciu de la serviciul public de apă mergem și oprim apa seara și îi dăm drumul la 5 dimineața. Eu am fost împotriva predării serviciul de apă la RAJA pentru că sunt oameni cu pensii și am vrut să mențin prețul cel mai mic din județul Constanța la apă. Noi am înființat serviciul public de apă și avem cel mai mic preț la apă din Constanța. Peste tot programul de furnizare a apei e fragmentat pentru că nu mai există apă în subteran.”

Dorinela Irimia, primarita din Saraiu, acuzata de locuitorii comunei de matrapazlacuri ieftine  Primăria Saraiu


În privința ajutoarelor de înmormântare, Dorinela Irimia spune că a ajutat familiile defavorizate de câte ori a putut: ”Ajutoarele de înmormântare se acordă în limita disponibilităților financiare. Sunt familii care au din ce să își înmormânteze persoanele decedate, noi nu suntem Casă de Pensii, cei care au pensii primesc ajutoarele de înmormântare. Dacă avem familii defavorizate atunci intervenim, eu personal am înmormântat peste 50 de persoane, eu împreună cu șeful de post, cu mașini particulare, eu am făcut și mâncarea, eu omul nu eu primarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cant te contactez pentru o bila fetița mea ?.
1
0
Ce aveti cu iubita mea
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768