REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Dormitul în această poziție poate afecta sănătatea inimii

Dormitul în această poziție poate afecta sănătatea inimii

A.F. 9 martie 2024 | 00:00 225

Se știe că un somn de calitate este esențial pentru o bună sănătate, în special a inimii. Cercetările arată că un somn slab poate crește riscul de boli de inimă. Dar știați că poziția în care dormim este esențială pentru sănătatea inimii?

Dormitul in aceasta pozitie poate afecta sanatatea inimii

„Dormitul pe partea stângă poate provoca schimbări subtile în poziția inimii tale. Unii oameni se simt chiar inconfortabil dormind pe partea stângă, mai ales dacă au insuficiență cardiacă sau dacă li s-a implantat recent un stimulator cardiac” , spune cardiologul Dr. Leonard Ganz.

Poziția de dormit poate provoca anumite simptome

„Palpitațiile rapide și bătăile anormale ale inimii pot fi mai vizibile la unele persoane care stau culcate sau dorm pe partea stângă. Cu toate acestea, nu este clar dacă culcatul pe partea stângă crește șansele de a dezvolta o aritmie și afectează evoluția bolii”, a adăugat Dr Ganz. Prin urmare, cardiologul îi sfătuiește pe cei care simt modificări în activitatea inimii atunci când stau culcați pe partea stângă să aleagă o altă poziție.

Care este cea mai bună poziție de dormit pentru sănătatea inimii?

În prezent, nu există suficiente cercetări care să dovedească ce poziție de dormit este cea mai bună pentru sănătatea inimii, dacă nu aveți boli de inimă. Cel mai important lucru este să vă odihniți bine.

Se știe că statul întins pe spate agravează edemul pulmonar la persoanele cu insuficiență cardiacă congestivă, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016