REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
17.4° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Dosar penal deschis de DIICOT, în cazul afacerii Nordis!

Dosar penal deschis de DIICOT, în cazul afacerii Nordis!

A.F. 9 octombrie 2024 | 16:28 1510

Dosar penal deschis de DIICOT, în cazul afacerii Nordis! Surse judiciare au precizat că autoritățile verifică momentan faptele care se vehiculează în afacerea Nordis.

Dosar penal deschis de DIICOT, in cazul afacerii Nordis!

Dosarul DIICOT este in rem. Asta presupune că procurorii verifică fapte, nu persoane anume. Se vorbește despre „constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare”, transmit sursele.

O anchetă Recorder a arătat o schemă prin care grupul Nordis ar fi atras sute de români cu oferte de nerefuzat și cu plata în rate a unor imobile. Alex Nedea (jurnalist Recorder), care a lucrat la ancheta ce a scos la iveală toate aceste aspecte despre Grupul Nordis, susține că "același apartament a fost plătit de două persoane diferite, prima dată prin ante-contract și a doua oară prin contract de vânare-cumpărare, ambele acte fiind parafate de notarul Ioana Băsescu", scrie stiripesurse.ro.

Se schimbă legea

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că se lucrează la o propunere legislativă după ce a văzut documentarul Recorder despre afacerea Nordis.

„Trebuie intervenit legislativ. Am avut o discuție cu colegii mei ca astfel de lucruri să nu se mai poată întâmpla.

Am luat legislația și din Franța, și din Germania. În momentul acesta au făcut un grup de lucru la Parlament, făcut de domnul Simonis, o să vină cu o propunere legislativă.

Cu adevărat cele sesizate trebuie să nu se mai întâmple. În Franța nu ai voie să percepi un avans mai mare de 10%, la un bloc, la niște locuințe pe care nu le-ai construit sau se merge pe sistemul de asigurări.

Mi se pare normal să modificăm legislația în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu în fața presei.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu cred ca acest dosar va fi dus în instanta. Procurorii fac asta de ochii lumii. Acest dosar se va inchide asa cum s.a deschis. Veti vedea.
5
0
Daca ANAF ar tine cu cine trebuie ar trebui sa intre pe felie să vadă de unde au avut păgubiții bani să își ia apartamente acolo :))))
3
0
34 de ani s-au trezit ca nu au legislatia corecta in timp ce alte tari o au cine stie cate alte legi gresite mai sunt care incurajeaza furtul ca asta cu miile facute de infractorii din parlament exact in scopul asta si pana nu iese un scandal public nu fac nimic si adesea nici atunci
4
1
pentru RUMANIA CORRUPTA : daca esti din Constanta afla ca tara a fost distrsa de analfabeti ca tine .
2
1
Zona trebuie dinamitata
2
0
mircea baniass , LA puscarie !!!
6
0
diicot deschis dosar pentru acoperire. Este cheie ca sunt bagati militieni si procurori
14
0
Sa dispara din radacini toata corruptia din tara asta. E vreo mirare ca Ioana basescu a fost complice la afacerea asta, cand tac-su a furat flota si a distrus tara, si era înconjurat de pana-rame hoațe ca elena pzdii udrea ? ? Clanuri corupte peste tot ! Nevasta unuia din grupul infractional Nordis e sefa de comisie juridica în parlament ! Pai panara-ma aia nu stia ce face barbac-su ? ERADICATI MAFIA DIN JUSTITIE ! ! ! Marshhh la puscarie manca-v-ar râia să vă mănânce pentru cât ati furat din taxele platite de oameni cinstiți, marshhh la pușcărie hoților ! ! ! ! ! !
14
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817