REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dosar penal, după accidentul feroviar din Teleorman

Dosar penal, după accidentul feroviar din Teleorman

Victor ROTARU 15 martie 2023 | 09:37 457

Procurorii au deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă, după accidentul feroviar din județul Teleorman în care un tren de călători și altul de marfă s-au ciocnit.

Dosar penal, dupa accidentul feroviar din Teleorman

Cei doi mecanici de locomotivă și personalul responsabil de securitatea feroviară au fost chemați la audieri, în timp ce a început repararea căii ferate. În zonă - una prin care trec zeci de trenuri zilnic - sunt 6 linii, dintre care 3 au fost avariate.

Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigare Feroviară: Acțiunea de investigare pe care o facem continuă din acest moment cu tot ceea ce înseamnă probe, încercări, alte detalii tehnice asupra reparațiilor care au fost făcute, mentenanței, asupra funcționării instalațiilor atât la materialul rulant, cât și la infrastructură.

Cei doi mecanici de locomotivă au fost audiați imediat după accident.

Sindicatele din CFR au discutat marți cu reprezentații Ministerului Transporturilor despre accidentul feroviar produs luni în Teleorman. La ședință a fost prezent și directorul companiei feroviare, care spune că incidentul a fost provocat de o eroare umană și că, dacă va fi găsit vinovat, mecanicul ar putea fi obligat și la plata pagubelor.

Mecanicul de locomotivă "a greșit fără niciun dubiu", a declarat la Digi24 directorul CFR Călători, Traian Preoteasa. "Mecanicul de locomotivă a depăşit controlat semnalul pe culoarea roşie. Asta e marea lui greșeală. De ce a făcut treaba asta va da explicaţii comisiei de anchetă. Eu am discutat cu mecanicul. Am fost la locul accidentului, am vorbit cu mecanicul de două-trei ori. Prima dată nici el nu și-a dat seama, impactul a fost minor. Cei patru nu au fost loviți din cauza impactului, ci a frânării bruște. Asta a cauzat lovirea, nu impactul.

Distanţa dintre locul unde era locomotiva trenului de călători şi locul în care aţi văzut vagoanele răsturnate este de aproape un kilometru. Din cauza acestei distanțe, fiind și noapte, nimeni nu bănuia că a fost impact", a adăugat el, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510