REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
21° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Dosar penal pentru doi traficanți de droguri. Cu cât vindeau substanțele

Dosar penal pentru doi traficanți de droguri. Cu cât vindeau substanțele

Andreea VLAICU 6 septembrie 2024 | 16:45 461

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța - Biroul de Combatere a Traficului de Droguri, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Dosar penal pentru doi traficanti de droguri. Cu cat vindeau substantele

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada februarie - septembrie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, deținut, manipulat, intermediat și vândut diferite cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2MMC, Alfa-Ethylaminopentiophenone) către consumatori, din județul Constanța, cu sume cuprinse între 60 și 400 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate în cursul zilei de ieri, au fost descoperite și ridicate  106 grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc) porționat și ambalat în 140 de pliculețe autosigilante, 48 de grame de canabis (drog de risc) porționat și ambalat în  37 de  pliculețe, două cântare electronice de precizie, peste 400 de pliculețe tip zip-lock nefolosite, precum și alte mijloace de probă.

La data de 5 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța - Biroul de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore.

Dosar penal pentru doi traficanti de droguri. Cu cat vindeau substantele

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca era in UK nici la declaratii nu-l lua :)))
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279