REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dosarul de corupție al Magdalenei Tiță, plimbat între completurile de judecată

Dosarul de corupție al Magdalenei Tiță, plimbat între completurile de judecată

Virgil STOIAN 27 februarie 2023 | 00:00 2928

În noiembrie 2022, directorul Direcției de Cultură Constanța, Magdalena Tiță, a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită, în cauză fiind implicată și colega ei, Cliante Elena Mădălina. Pe 8 noiembrie 2022 acestea au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, Tiță urmând să primească 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Cliante 1 an și 4 luni. Primul termen de judecată al procesului a fost pe data de 24 februarie 2023, atunci când magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis amânarea cauzei, dosarul urmând a fi repartizat la completurile specializate pe infracțiunile de corupție. Încă nu s-a hotărât un termen de judecată.

Dosarul de coruptie al Magdalenei Tita, plimbat intre completurile de judecataMagdalena Tiță

Vă reamintim că Magdalena Tiță ar fi primit 2.000 de lei pentru eliberarea unui aviz, pentru construirea unui imobil. În flagrant ar fi fost implicat și un inspector din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța, Cliante Elena Mădălina.

Magdalena Tiță a fost ulterior plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar procurorii i-au interzis să își exercite atribuțiunile de serviciu. Pe 28 decembrie 2022, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis revocarea controlului judiciar, aceasta revenind la conducerea Direcției pentru Cultură.

Nu e la primul scandal

Reamintim că Magdalena Tiță a mai fost implicată într-un scandal. Aceasta a fost acuzată de abuz și presiuni asupra unei firme ce ar fi trebuit să înceapă lucrările la ansamblul rezidențial de pe lacul Siutghiol, zona Palazu Mare, în 2020, dar acest lucru nu a fost posibil, din pricina lipsei unui aviz al Direcției de Cultură. Aviz solicitat, ca urmare a situării, în zona respectivă, a unui sit arheologic, inclus în lista Monumentelor arheologice, potrivit Ordinului nr.2314/2004 și Ordinul 2828/2015, emise de Ministrul Culturii.

Dosarul de coruptie al Magdalenei Tita, plimbat intre completurile de judecataMinuta judecătorească

Deși autorizația de construcție pentru mai multe ansambluri rezidențiale de 3 și 4 etaje, dar și un spital cu 6 etaje, din Palazu Mare, pe malul Lacului Siutghiol, ar fi trebuit obținută, conform graficului, în octombrie 2020, iar lucrările să înceapă imediat, o adresă din partea Direcției de Cultură Constanța a iscat un scandal monstru, care s-a soldat cu plângere la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță, dar și pe numele unui arheolog de la Muzeul de Istorie Constanța. Au fost obținute, până acum, toate avizele necesare, mai puțin autorizația de construcție. Prin certificatul de urbanism i-a fost impus investitorului să ceară avizul Direcției de Cultură, întrucât zona are potențial arheologic.

Unul dintre administratorii societății, 3 D American Style Development SRL, acuză abuzuri din partea celor două instituții, dar și presiuni, după ce ar fi refuzat să plătească o sumă de bani, spune Narcisa Popescu, administratorul firmei din București.

Între timp, până la decizia Tribunalului, Magdalena Tiță își exercită în continuare atribuțiile, îndeplinite cu o deosebită abnegație, lucru care i-a adus și aprecierea ministrului Culturii, Lucian Romașcanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni
4
0
"doamna" Cliante a aranjat tot...ea a fost prinsa si atunci a servit directoarea pe tava...ca sa-si apere pielea...nu se manjea directoarea ptr 2000 lei....dar na....
8
2
ca fapta nici nu exista !!! Mwie justitiei romane corrupte !!!
9
2
Pe principiul, lasa-l domle sa fure, dar sa faca ceva si pentru popor. Si a facut, kktul praf. Ne meritam soarta bahhhh, ati vazut cum ies francezii in strada pentru doi ani de munca in plus pentru pensie?
15
0
La microfon super one
11
1
Prins in flagrant pentru coruptie si inca pe postul de director al unei institutii de stat numai in Romania si in cateva tari africane se poate intampla.
29
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510