REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă, clasat de DIICOT

Dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă, clasat de DIICOT

Replica API 29 septembrie 2018 | 23:53 443

Procurorii DIICOT au clasat dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă, informează România TV.

"Urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la cauza penală ce are ca obiect sesizarea formulată de către d-nul Ludovic Orban împotriva d-nei Dăncilă Vasilica, prim-ministru al Guvernului României, Biroul de informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin ordonanţa din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înaltă trădare, prev. si ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea națională prev. și ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a funcției, prev. si ped. de art.300 C.p., de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. si ped. de art.304 C.p. și de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. si ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, întrucât faptele nu există", potrivit unui comunicat al DIICOT.

În data de 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de "înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Liderul PNL Ludovic Orban a spus, după ce a fost audiat la DIICOT, că şi-a făcut datoria de a sesiza fapte care i s-au părut că pot reprezenta infracţiuni, în condiţiile în care comportamentul premierului Viorica Dăncilă şi comportamentul lui Liviu Dragnea au pus în pericol relaţiile cu partenerii noştri externi.

„Faptele care s-au derulat, toate aceste evenimente, trebuie să fie cercetate. Atunci când un clan toxic îşi bate joc de România şi îi afectează interesele fundamentale nu pot sta cu mâinile în sân, să mă fac că nu văd. Sesizarea am depus-o pentru că din analiza informaţiilor publice la care am avut acces, consider că există posibilitatea ca pe parcursul evenimentelor care au dus la aceste decizii să se fi comis infracţiuni. Mi-am făcut datoria, am sesizat faptele, este strict atributul şi competenţa procurorului care se ocupă de acest caz. În declaraţia publică făcută de domnul Dragnea a anunţat că s-a decis mutarea ambasadei. Constituţia României spune clar care sunt atribuţiile fiecărei instituţii în materie de politică externă. Comportamentul lui Dragnea, Dăncilă, acţiunea lor publică a pus sub semnul întrebării relaţii pe care România le-a construit în zeci de ani”, a declarat Orban la ieşirea din sediul DIICOT.

Citește mai mult pe Rtv.Net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati doar muie , noi suntem la putere , noi va dam la muie ! Va cotonogiti intre voi , in timp ce noi ne pisam pe voi si pe uniunea europeana ! va luptati degeaba , muia va satisface !
1
2
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal ca dracnea inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
2
1
N-o lasa dracnea din mana pe carmen dan si pe viorica dancila sa stie ca distruge partdul si tara toata! Nemernicul asta, cu mana lu veorica, o sa dea ordonanta de amnistie si gratiere pentru toti hotii, iar cu mana lu carmen dan si-a jandarmilor o sa ciomageasca protestatarii care o sa li se opuna in strada. DICTATURA PENALILOR! Asta ne paste.
5
1
acum e momentul ca drojdiile societatii toti escrocii interlopii si delicventii ''sa guverneze''Romania.insa,vor re-veni si vremurile cand pungasii astia vor infunda puscariile si cimitirele.
6
2
doamne cum arata asta de parca ar fi impaiata
7
3
multa muie cu cacat opozitiei si celor care ii sustin
4
7
@ 09:45 mai pielea pulii pesedist iar sugi cacatul pensionarului ? Poti sa-l lingi si pe al meu impreuna cu toti lingaii pesedisti !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
7
5
dar pe lazar cine pula mea l-a numit ? mai limbistule , vino sa-mi spui in fata , la sediu , sa vada lumea ca esti de fapt un cacat pensionat pe caz de schiziofrenie . Nu va ajung pulile care le sugeti zilnic , tu si ma-ta , chiar asa nesatui sunteti ?
3
8
proasta lui zapacitul si-a vandut tara ,apa,petrolulu,gazul,pamantul,ne-a vandut pe noi ca sclavi,adica noi sa muncim pentru bunastarea strainilor,a expatriat aurul din rezeva nationala in asa fel ca banii din plastic nu mai sunt buni nici de curpapir
10
3
oare de cine este numit seful DIICOT, pe cine apara, nu cumva pe puscariasul draknea?, si atunci nu vi se pare corecta decizia?
11
6
pensionaru,europeanu o limba in curul lui Orban sa- l sprijiniti ca deja e manga de oftica!
6
6
Numai cand il vad pe Orban am un sentiment .......daca il mai si aud vorbind deja este extrem de jenant pentru un barbat.
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510