REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dosarul Ferma Băneasa. Benyamin Steinmetz scapă de justiția din România

Dosarul Ferma Băneasa. Benyamin Steinmetz scapă de justiția din România

Ana Maria LIPAN 3 noiembrie 2023 | 12:32 957

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, dat în urmărire internaÈ›ională de autoritățile din România, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, în decembrie 2020.

Dosarul Ferma Baneasa. Benyamin Steinmetz scapa de justitia din RomaniaBenyamin Steinmetz

Curtea de Apel din Nicosia a decis eliberarea din arest a omului de afaceri israelian Benyamin Steinmetz, potrivit avocatului lui din România. Judecătorii au respins definitiv cererea autorităților române care doreau predarea lui Steinmetz È™i aducerea sa în România pentru executarea pedepsei primite în Dosarul Ferma Băneasa.

Benyamin Steinmetz a fost considerat cel mai bogat cetățean evreu ÅŸi unul dintre cei mai bogaÅ£i oameni din lume. A fost locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. Este unul dintre investitorii proiectului minier de la RoÅŸia Montana. Tal Silberstein si Dan Andronic au fost consultanÈ›i politici al premierilor Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, apoi ai PDL ÅŸi ai preÅŸedintelui României, Traian Băsescu.

În august 2017, Steinmetz È™i Silberstein au fost arestaÈ›i în Israel pentru fraudă È™i spălare de bani în legătură cu presupuse ilegalități comise în România, potrivit unei declaraÈ›ii în faÈ›a CurÈ›ii din Rishon Letzion a anchetatorului Avshalom Ahrak, citate de cotidianul Haaretz. În noiembrie 2018, fostul preÈ™edinte Traian Băsescu a fost audiat ca martor la DNA în cadrul unei comisii rogatorii cu Israelul în dosarul în care oamenii de afaceri Beny Steinmetz È™i Tal Silberstein au fost arestaÈ›i în 2017.

În ianuarie 2021, Steinmetz a fost condamnat în ElveÈ›ia la 5 ani de detenÈ›ie pentru corupÈ›ie, însă decizia nu este definitivă. De notat că, la începutul anului, miliardarul s-a prezentat la procesul de la Geneva, ca È™i cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deÈ™i era condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în România, iar autoritățile române emiseseră deja un mandat internaÈ›ional de arestare pe numele lui, scrie g4media.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal că a scăpat. E miliardar in euro pentru numele lui Dumnezeu.
0
0
Cum pwla mea să nu scape, doar e o scârbă de jidan i*******r, apărat de alții de-ai lui! Dacă era un pârlit de r*mânaș, era la cușcă demult.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510