REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Dosarul lui Ionel Chiriță, făcut minge de ping-pong de la o instanță la alta

Dosarul lui Ionel Chiriță, făcut minge de ping-pong de la o instanță la alta

Virgil STOIAN 21 februarie 2023 | 00:00 1782

Conflictul dintre Ionel Chiriță, fostul primar al Hârșovei, și Adrian Teban, edilul orașului Cugir din Alba Iulia, pare că nu se mai termină. Concediat din funcția de președinte executiv de către Adunarea Generală a AOR, conform unor dispoziții date de Teban, președintele organizației, Chiriță a acționat în instanță pentru anularea documentelor. Început la Constanța, la Tribunal, care și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 București, dosarul a ajuns acum pe masa celor de la Înalta Curte, care urmează a hotărî asupra conflictului de competență. Menționăm că acest lucru s-a întâmplat deoarece și magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 și-au declinat competența, prin sentința din 17 februarie 2023, astfel că ÎCCJ va decide instanța abilitată să soluționeze dosarul. Ionel Chiriță a trimis o scrisoare deschisă prin care explică întreaga situație.

Dosarul lui Ionel Chirita, facut minge de ping-pong de la o instanta la alta
Prin definiție Asociația Orașelor din România (A.O.R.) este o organizație non-guvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, ce reprezintă interesele celor 216 de unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș din România. În spatele devizelor acesteia ascunzându-se un conflict intern greu de înțeles. Tensiunile din cadrul acesteia au început să iasă la iveală în vara anului 2022 când Ionel Chiriță, fostul primar din Hârșova, a acționat în vederea destituirii lui Adrian Teban, primar al orașului Cugir, din județul Alba, din funcția de președinte al Asociației. Atunci, Consiliul Director al Asociației votase, cu 14 voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 2 „abțineri”, trimiterea propunerii de revocare a lui Adrian Teban din funcția de președinte al Asociației Orașelor din România la Adunarea Generală.

Dosarul lui Ionel Chirita, facut minge de ping-pong de la o instanta la altaIonel Chiriță și Adrian Teban

Adrian Teban, suspectat de falsificarea de înscrisuri

Prin scrisoarea deschisă, Ionel Chiriță explică multiplele mașinațiuni pe care Adrian Teban le-a făcut pentru a rămâne în funcție și a se înconjura de oameni fideli lui. Mai mult decât atât, actualul președinte este suspectat că ar fi falsificat  înscrisuri emise de asociație, folosite la începerea îndepărtării din Asociație a angajaților incomozi și păstrarea a celor obedienți.

Nu se știe încă termenul de judecată

Potrivit spuselor lui Chiriță, această inițiativă i-a adus și concedierea din funcția de președinte executiv, Adrian Teban reușind să întoarcă împotriva sa Adunarea Generală. Fostul primar din Hârșova îl mai acuză pe Teban și de exercitarea unor abuzuri în funcție, pe lângă slaba performanță a Asociației Orașelor din România. Din acest motiv, fostul primar din Hârșova a solicitat în instanța anularea documentelor prin care a fost dat afară, deocamdată neștiindu-se încă nici instanța dar nici termenul la care va da verdictul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dom"Chirita tu cu ce te ocupi?Adică cu ce ți ocupi timpul.Unii și ocupa timpul cu una,alta,sa poată trăi. Tu,ce -nvarti?Doar bla bla ,adică doar politica?Știu ca părerea mea contează mult ptr.tine și ptr.altii ca tine,d aia ntrebam.
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016