REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dosarul lui Liviu Dragnea se reia la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primă instanță a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Dosarul lui Liviu Dragnea se reia la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primă instanță a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Replica API 19 februarie 2019 | 02:47 406

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reia, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, scrie stiripesurse.ro

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta nu este justitie, asta este masa de manevra si manilulare a ordinarului de puscarias draknea- despre ce justitie vorbim, cumva despre aceiasi pe care lunetistul criminal toader vrea sa si-o treacab pe persoana fizica, cum numai puscariasul draknea sa aiba partidul pe persoana fizica?
11
2
Nu mai avem justitie.Vor ca toate dosarele lui Dragnea si a acolitilor sa se rostogoleasca pina la prescriere.Si poporul prost tot pe iei ii vor.
11
2
Coruptia inseamna ca legea se aplica doar la prosti. PSD are dreptate cand spune ca justitia este defecta. Daca functiona normal justitia in Romania coruptia era istorie. Un mafiot ca Dragnea nu avea sanse vreodata sa fie seful guvernului daca justitia nu este corupta.
12
2
La puscarie cu tine!dar Mai frumos e CA mos Stroie,care l-a birfit in Constanta,acum vrea sa-ti is puterea,asta care a vrut sa te dear afara,acum te pupa in fund,doar sa-l pui acolo unde sint banii multi,adica la Dezvoltare,sau Transpituri dar sa soeram,CA Iohanis,il Pune PE foras,are legaturi strinse si CI Adina Florea,care face ravagii,acum,
10
1
Ce justitie e asta?! Cat se mai amana?? Cine il apara pe individul asta !? In ce tara traim, ce justitie avem??
13
1
Sper sa le vina judecatorilor mintea la cap si sa ii dea 10 ani fara drept la recurs ca doar nu este un hot care mia furat porcu in ajun de craciun si ala ia peste trei ani si sase luni.
14
2
Replica, La Multi Ani ! Dar la 99 la suta din lista gratulantilor MUIE !!! Si mai ales multa muie iubitului meu porc si hot stroe !!!
15
4
La multi ani cu executare!!! Cel putin 20 sa fie!!!
19
4
Se amina pina la infinit
13
5
Sunteti niste comentatori care nu fac nimic!Cand lupii tac se aud JAVRELE!
3
18
categoric, condamnarea a fost prea blanda cu puscariasul draknea- finalul va trebui sa fie ca cel al altui mafiot si interlop mazarica- 10 ani cu executare.
19
6
Livache daca te baga la brutarie lasa sarcina la subordonati sa le injumatateasca salariile si pensiile ca sunt cam dodoloate!
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510