REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
19.9° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Două avioane Rafale ale armatei franceze s-au ciocnit în zbor. Piloţii sunt căutaţi

Două avioane Rafale ale armatei franceze s-au ciocnit în zbor. Piloţii sunt căutaţi

A.F. 14 august 2024 | 18:32 1048

Un accident aviatic în care au fost implicate două avioane Rafale ale armatei franceze a avut loc miercuri în estul Franţei şi au fost lansate operaţiunile de căutare a piloţilor, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Doua avioane Rafale ale armatei franceze s-au ciocnit in zbor. Pilotii sunt cautati

Cele două avioane de vânătoare Rafale, de la baza aeriană Saint-Dizier, au intrat în coliziune, a precizat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene franceze.

Pilotul unuia dintre cele două avioane a reuşit să se catapulteze şi este teafăr şi nevătămat, însă instructorul şi pilotul elev din celălalt avion sunt daţi dispăruţi, precizează acelaşi purtător de cuvânt.

Avioanele Rafale, fabricate de compania Dassault, sunt cele mai moderne din dotarea forţelor aeriene franceze şi pot executa misiuni de apărare aeriană, recunoaştere sau bombardament, iar în versiunea pentru marina militară pot decola de pe portavioane; totodată, asigură descurajarea nucleară franceză.

Armata franceză a precizat pentru AFP că toţi piloţii implicaţi în acest accident aviatic sunt francezi, precizare venită în contextul în care piloţi ucraineni sunt în prezent instruiţi în Franţa. Piloţii ucraineni sunt instruiţi la baza Cazaux în sud-vestul Franţei şi numai pe avioane de antrenament şi atac uşor Alpha Jet.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în luna iunie că ţara sa va livra Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000-5 şi va pregăti piloţii ucraineni pentru operarea acestor aparate, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dati disparuti. in concediu.
0
0
cu astia se duce macron in ucraina? mai bine cu baba lui!
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516