REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Două batalioane de ceceni au trecut de partea Ucrainei și apără Kievul!

Două batalioane de ceceni au trecut de partea Ucrainei și apără Kievul!

Replica API 8 martie 2022 | 12:03 4554

Două batalioane de luptători ceceni s-au alăturat ucrainenilor în lupta acestora cu invadatorii ruși. Cecenii pro-Ucraina se află acum la Kiev, fiind alături de cei care apără capitala Ucrainei.

„Două batalioane cecene s-au alăturat ucrainenilor în apărarea Kievului. Puțin nu este singurul care îi are pe ceceni de partea sa”, anunță un consultant american.

Unul dintre cecenii care luptă alături de Ucraina a acordat un interviu publicației NewLinesMag.

„Am luptat în primul și al doilea război cecen”, a spus Muslim despre el și despre tovarășii săi. „Înțelegem deja tot ceea ce [Rusia] este capabilă să facă, să ucidă familii, femei și copii. Știm că oamenii lui Kadîrov sunt aici, în jur de 10.000 de persoane”, a spus el.

„Sunt niște trădători”, a spus el. „Niciun cecen adevărat nu ar putea lupta vreodată pentru Rusia, pentru această țară care ne-a ucis timp de 300 de ani. Cei mai mulți sunt bătuți, familiile lor sunt amenințate, pentru că ei să fie nevoiți să servească. A servi Rusia este împotriva a tot ceea ce prevede nokhchalla (codul tradițional de conduită cecen)”, a spus Muslim.

Acestea nu au fost cuvinte goale. Într-un mesaj audio din 1 martie, Muslim a confirmat că el și alți membri ai șeicului Mansur au fost prezenți pe frontul din Kiev, luptând împotriva forțelor rusești care încercau să pătrundă în capitală.

Într-un mesaj postat pe canalul sau Telegram la 27 februarie, liderul cecen Kadîrov a susținut că „naționaliștii [din Ucraina] nu înțeleg niciun alt limbaj în afară de cel al forței”. Admițând că forțele ucrainene erau „înarmate până în dinți cu arme și muniții noi”, Kadîrov a susținut că este timpul să nu mai „cocoloseasca” inamicul și, în schimb, să „înceapă o operațiune pe scară largă în toate direcțiile” din țară. „Trebuie să ne schimbăm tactică, pentru a-i convinge mai bine”, a declarat Kadîrov. „Puțîn trebuie să dea ordinul corespunzător, astfel încât să putem termină cu acești naziști”.

Liderul rezistenței anti-Rusia din Cecenia, Adam Osmayev, a anunțat recent că se alătură ucrainenilor în lupta împotriva invadatorilor ruși. Osmayev conduce Batalionul Djohar Dudaev.

Cecenii din Batalionul Djohar Dudaev au declarat că vor lupta împotriva Rusiei și a lui Kadîrov de partea Ucrainei până la sfârșit”, se anunță pe un cont de Twitter al rezistenței din Ucraina.

Adam Osmayev s-a născut în Cecenia-Ingush, Uniunea Sovietică.

Osmayev, care provine dintr-o familie bogată din Cecenia, a studiat afaceri la Universitatea Buckingham.

În 2012, oficialii ruși au declarat că Osmayev este suspectat că făcea parte dintr-un complot al islamiștilor pentru a-l ucide pe Puțin, scrie BBC.

Video:

Presă rusă a relatat la acea vreme că complotiștii plănuiau să planteze mine pe bulevardul Kutuzovsky din Moscova, folosit zilnic de Putin.

Ulterior, Rusia a cerut Ucrainei să îl predea pe Osmayev, dar autoritățile de la Kiev au refuzat să facă acest lucru, spunând că doresc să aștepte până când Curtea Europeană a Drepturilor Omului va examina apelul sau împotriva extrădării. El a fost eliberat după doi ani și jumătate de detenție într-o închisoare ucraineană.

La 31 octombrie 2017, în timp ce Osmayev și soția să se întorceau la casă lor din afară Kievului, bărbați înarmați cu puști de asalt AK-47 au deschis focul asupra mașinii lor, rănindu-l pe Osmayev și ucigându-i soția, potrivit aktual24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faceti trecere de pietoni pe iorga in drept cu DSP
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768