REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 28 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6835
26.4° Constanța Miercuri, 28 August 2024 Anul XX Nr. 6835
 

Două cargouri s-au ciocnit pe Canalul Sulina, la Mila 18

Două cargouri s-au ciocnit pe Canalul Sulina, la Mila 18

Virgil STOIAN 28 august 2024 | 14:07 1431

Miercuri, 28 august, în jurul orei 13, două nave maritime s-au ciocnit pe Canalul Sulina, în zona Mila 18. Una dintre nave, sub pavilion Panama, rămăsese fără guvernare şi reuşise în cele din urmă să tragă în malul stâng, dusă de curent. Echipajul a reuşit în final să redreseze nava purtată de curent, dar din aval, aceasta a fost surprinsă de o altă navă maritimă care urca.

Doua cargouri s-au ciocnit pe Canalul Sulina, la Mila 18


Chiar dacă nava care urca a făcut toate manevrele posibile, evitând astfel coliziunea în plin, tot a lovit nava aflată la ancoră, în partea din spate, producând doar pagube materiale.
Un echipaj de la Căpitănie se îndreaptă acum spre locul incidentului. Din fericire nu sunt victime umane. Ambele nave îşi vor continua voiajul până în porturile Sulina, respectiv Tulcea, unde vor rămâne pentru reparaţii.

Video:

 

Ce spune Autoritatea Navală Română

„Astăzi, 28 august, în jurul orei 13:00, a avut loc un incident naval pe Canalul Sulina, în zona milei marine 18, unde două nave maritime au intrat în coliziune. Nu au fost înregistrate victime, dar sunt pagube materiale. Nava maritimă SUNDRY, sub pavilion Panama, naviga aval de la Izmail cu destinația Tunisia, având la bord o încărcătură de 6.228 de tone de orz. În timpul deplasării, nava a suferit o defecțiune la motorul principal, care a forțat echipajul să ancoreze în regim de urgență. În timpul manevrei, nava a fost lovită de tancul MAZU XIAO, sub pavilion Liberia, care naviga amonte de la Constanța către Izmail, transportând 6.620 de tone de motorină. Nava MAZU XIAO și-a continuat marșul amonte și va ancora în rada portului Tulcea pentru cercetări suplimentare privind incidentul. De asemenea, nava SUNDRY a suferit avarii în zona pupa și va fi oprită la Sulina pentru cercetări. Navigația pe Canalul Sulina se desfășoară normal și nu au fost înregistrate urme de poluare. Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele si împrejurările producerii acestui eveniment”, au transmis reprezentanții Autoritățile Navale Române.

 

 

   

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Misto frate. Ktana un porc cu imbarcari false ? Pai ca viitor Ministru la Transporturi este ce trebuie.
2
2
Sa se duca Dumitrache Cosmin, Catana si Grindeanu sa ancheteze incidentul ca doar de aia s-au c.a.c.a.t pe greva angajatilor membrii in Sindicatul Cardinal. Piticule mancane-ai p.w.l.a. sa me s. u.g.i ciorapii tuturor colegilor tai ca nu ne-ai sustinut la revendicarile salariale de la Protest. De umflatul de Catana nu avem ce sa zicem ca ala nici nu e marinar, are doar imbarcari false in foaia matricola, nici constantean sa simpatizeze cu angajatii si asteapta sa te caroteze lumea sa-ti ia el locul, cand te lasa Bode din brate. Cu sifoneala din dosarul tau piticule ce se mai aude? Cand te prind singur in lift, te bat de te caci pe tine pana ajungem la etajul 8. Copiii tai, nu te gandesti mai animalule, nu o sa traiasca toata viata din spagile luate de tine ca DG. Ne vine sa vomitam pe tine , pe porcul de Catana si rapandula de T*******r. Niste scursuri corupte, asta sunteți.
3
4

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520