REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Două conducte RADET îl încurcă pe Bela Tănase să mai înghesuie un bloc în Coiciu. Video

Două conducte RADET îl încurcă pe Bela Tănase să mai înghesuie un bloc în Coiciu. Video

Ana Maria LIPAN 26 aprilie 2023 | 00:00 5630

Locatarii blocurilor din zona intersecției străzilor Biruinței și Steagului au primit recent notificări de la Termoficare Constanța SRL, fosta RADET, prin care li se aduce la cunoștință faptul că societatea urmează să intervină în apropiere pentru remedierea unei avarii. Se tem, însă, că reparațiile sunt doar un pretext, efectuându-se, de fapt, lucrări de mutare a conductelor de pe terenul vecin, proprietatea firmei Cambela Prod, care și-a făcut cunoscută încă din anul 2020 intenția de a mai înghesui un bloc în cartierul Coiciu. Din declarațiile lui Liviu Popa, directorul general al Societății Termoficare, înțelegem că, de fapt, afaceristul de la Cambela și-a cam luat țeapă.

Doua conducte RADET il incurca pe Bela Tanase sa mai inghesuie un bloc in Coiciu. Video
Locuitorii din zona intersecției străzilor Biruinței și Steagului, din cartierul Coiciu, se tem de posibilitatea construirii unui nou imobil în apropiere. Societatea Cambela Prod SRL, cunoscută pentru numeroasele investiții imobiliare din Constanța, unele dintre ele contestate în instanță, și-a făcut publică intenția de a investi pe terenul pe care îl deține în vecinătate. Vecinii s-au arătat îngroziți de această posibilitate, având în vedere faptul că terenul pe care ar urma să se ridice o clădire de 4 etaje, plus unul retras, este la doar câțiva metri distanță de ferestrele lor. Mai mult decât atât, acea suprafață avea cândva destinația de spațiu verde, iar mai târziu a fost întrebuințat ca și parcare, pentru a soluționa problema insuficienței acestora. Cambela Prod și-a făcut în schimb alte planuri cu cei 499 mp, dorind să ridice aici un bloc cu regim de P+4 etaje și al cincilea retras, cu o înălțime maximă de 25 de metri. Proiectul prevede și amenajarea căilor de acces carosabile și pietonale private, parcaje, spații plantate.

Doua conducte RADET il incurca pe Bela Tanase sa mai inghesuie un bloc in Coiciu. Video
În acest sens, societatea a solicitat încă din 2020 emiterea acordului de consultare publică „PUZ pentru zona delimitată de strada Steagului, alee acces, strada Biruinţei şi strada Soveja“. Conform schiței planului, procentul de ocupare a terenului va fi de 50% și pe proprietate vor fi realizate 12 locuri de parcare, cărora li se vor adăuga 16 locuri de parcare disponibile pentru locatarii blocurilor de 4 etaje vecine, construite în perioada comunistă. Recent locatarii blocurilor învecinate terenului au fost notificați de Termoficare Constanța că în apropiere urmează să fie efectuate lucrări de remediere a unei avarii. Întrucât zona de intervenție este suprafața deținută de Cambela, aceștia au teoretizat că reparațiile ar fi doar un pretext și că de fapt se încearcă mutarea conductelor de pe proprietatea private, astfel încât proiectul să poată fi demarat.

Și-a luat Cambela țeapă cu terenul?!

Pentru a obține clarificări cu privire la această situație, l-am contactat pe Liviu Popa, Director General al Termoficare, care ne-a declarat că în acea zonă este vizată de etapa a doua din cadrul proiectului de modernizare a rețelei termice primare. Potrivit acestuia, situația terenului respectiv este una complicată, mutarea conductelor fiind dificilă. În cazul în care proprietarul ar întocmi un plan de relocare a acestora, costurile vor fi suportate din sursele sale.

Doua conducte RADET il incurca pe Bela Tanase sa mai inghesuie un bloc in Coiciu. Video

 "În ceea privește trasee de conducte de utilități există Legea 51 și Legea 325 care reglementează statutul acestor conducte și modul în care se poate schimba traseul lor. Dacă cineva are conducte pe un teren și vrea să construiască are posibilitatea de a propune printr-un proiect un nou traseu iar lucrările se vor face conform prevederilor legale pe cheltuiala proprietarului. La noi nu au făcut. Nu este vorba despre mutare. Urmează etapa a doua de modernizare a rețelei termice primare. Cred că știu acel teren. L-au cumpărat și l-au vândut o grămadă de negustori de-a lungul timpului. Fiecare cumpărător când a ajuns în situația de modificare a conductelor, pentru că nu sunt acolo doar de la Termoficare, poate să fie și o magistrală RAJA, au constatat că este practic imposibil să le mute. Fiecare cumpărător achiziționează un teren în ideea de a face o investiție. Dacă nu s-a interesat înainte de situația amplasamentelor traseelor de utilități și s-a constatat existenta acestora abia după ce a devenit cumpărător, este o problemă. Trebuiesc găsite trasee de mutare a conductelor publice de utilități.", a declarat acesta.

Cambela Prod, în război cu vecinii

Cambela a mai ajuns în atenția opiniei publice, în special cu blocul din zona Abator! Construcția imobilului de 10 etaje al lui Bela Tănase a început în urmă cu mai bine de 5 ani. Lucrările care au ras la propriu spațiul verde, au fost sistate de către instanță, după ce locuitorii din zonă au deschis proces. Iar blocul în construcție pare abandonat. Nu numai cu locuitorii de la Abator e în scandal Bela Tănase, ci și cu cei de pe Al. Lăpușneanu. Și aici oamenii au mers în instanță și au câștigat o bătălie. Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6 pe care Tănase vrea să le ridice. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic.

Cifra de afaceri de aproape 900 milioane de lei

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu, și nu numai. În 2021, Cambela Prod a înregistrat o cifră de afaceri de 832.032.260 de lei, profit de 45.654.213 de lei și datorii ce se ridică la suma de 252.153.585 de lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TATA E PESTELE MEU!!!50 lei ORA!(VILA VERDE)
0
0
ANDREI IN PUSCARIE!!
0
0
Andrei Alexandru va fi Arestat!!
0
0
Bela sa te vad intins pe masă in cosciuc.....plin cu bani...in loc de Pindu sa.ti cante Popa in intersectie....baga-mi-aș Puiula in copiii tai
0
0
Bela pisa-ma-ș pe familia ta de Mwuist...sa te vad imbalsamat si cu vată in nas...
1
0
Bine spus Matei......Bela un Makkiedon imputit...sa.l plimbe Dumnezeu intr-un scaun cu Rotile....cu picioarele taiate....
0
0
Sa-mi bag Pwula in sufletele copiilor lu Jegu alăsta de Bela
2
0
La u gasit cu funia legata de lustra ! Omu credea ca avea full casco !
0
0
Arhitectul orasului doarme! Totul arata ca'n Tandarei...o vila, o casa, un bloc, iar o vila, iar un bloc...etc. Bela a mai facut un bloc pe Biruintei, cine are curiozitatea e pe colt cu Izvor, langa bloc e o batrana fara pic de lumina in casa ei, efectiv a construit Bela pe hotar, bataie pe locurile de parcare pe strada ingusta unde e intrarea in bloc. Mno, surpriza, daca face bloc...cine vrea apartament sa stie ca are ca vecini o hoarda mare de r**i galagiosi, cu multi p*****i
1
0
Acolo se schimba țevile vechi cu unele noi ca in toată Constanta. Dacă nici lucrările astea nu sunt bune in oras…..
4
4
Bela sa te vad Etichetat pe steag la Capelă....
5
0
Bela ...sa nu ti se vadă nasul de Floriip.....si Pantofii de Lumânari ....plimbate.ai intr.un carucior cu rotile .....
4
1
Eu am lucrat sofer pana acum vreo 2luni la Jegul ăsta imputit de Bela un avar de m******n .....i.am blestemat toată familia.
7
0
Sa.l inghesuie Dumnezeu pe Bela intr.un costum de Lemn la 2.5m in Pamant
7
0
Sa vedem ce o sa mai zica nea Coiciu cand Bela o sa construiasca? Stie ca o sa construiasca, dar face pe ...
8
1
din Constanta se pune in miscare. Daca da bani construieste si pe mormantul lui Ovidiu.
9
0
Sa plateasca bela relocarea conductelor , poate asa se mai schimba din alea vechi si ruginite , sa faca si parcari pentru toate apartamentele din bloc si spor la treaba!
9
6
Toti cetatenii de varsta a3a care au primit apartamente gratis pe vremea lui ceausescu sunt ei impotriva noilor constructii. ei sunt proprietari domne le ia blocul nou vederea .
2
22
Toti golanii de pe timpul lui Ceasca sunt acum afaceristi! Daca mai traia Ceasca vreo 10 ani, poate scapam de multi nenorociti! Intr-adevar trebuia sa induram frigul si restrictiile alimentare!
15
1
asa zisilor dezvoltatori jegosi care au umplut orasul de betoane infecte si imbecililor din primarie care dau tot felul de autorizatii cretine!
22
1
Bancile isi fac aparitia la donchi pufleni funie ! Au trecut primii 5 ani de gratie !
11
1
Unde sa construiasc pe 499 m si cei care vor cumpara unde vor parca ca fiecare are cate 2_ 3 masini s au construit pe unele stradute pe 400 si se cearta cu cei care locuiesc pe strada de zeci de ani pt parcare pt ca la 4 apartamente sunt 12 masini
17
0
Un mare investitor m******n ale carui afaceri de succes put a branza, care a costruit un bloc in mijlocul tiganiei. De pe terase se pot admira peisaje cu carute, cai costelivi si p*****i jegosi. O feerie!
14
1
E vinovata Primaria Constanta ca in loc sa faca parcari da autorizatii de constructie blocuri. Daca sunt investitori cu bani si vor sa construiasca ceva sa construiasca parcari. Nu blocuri. Vor sa construiasca bloc? Ok. Dar faci si parcare publica cu tot atatea locuri de parcare cate apartamente are blocul in plus fata de locurile de parcare private ale blocului. Nu ti convine? Preferi sa tii terenul parloaga? Dupa 2 ani te expropriaza primaria si face parcare publica. Ca la Spitalul Judetean.
22
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166