REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Două femei și două fetițe de 2 și 4 ani, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru tratarea scabiei

Două femei și două fetițe de 2 și 4 ani, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru tratarea scabiei

Andreea CONDURACHE 31 ianuarie 2024 | 13:36 1123

Două femei È™i două fetiÈ›e de 2 È™i 4 ani din Oradea au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat acasă cu o soluÈ›ie pentru tratarea scabiei. Cea mai mare dintre ele, în vârstă de 27 de ani, folosise substanÈ›a pentru a se spăla pe picioare. La scurt timp, au început să se simtă rău È™i au chemat AmbulanÈ›a. Toate cele 4 paciente sunt internate acum pe secÈ›ia de Terapie Intensivă, iar prognosticul medicilor este rezervat.

Doua femei si doua fetite de 2 si 4 ani, in stare grava la spital dupa ce s-au intoxicat cu o solutie pentru tratarea scabiei

Apelul la 112 a fost dat în noaptea de marÈ›i spre miercuri, în jurul orei 02:15.

"Din primele investigaÈ›ii efectuate de poliÈ›iÈ™ti a reieÈ™it că, în seara de 30 ianuarie 2024, o femeie de 27 de ani, din municipiul Oradea, ar fi folosit soluÈ›ia respectivă pentru a se spăla pe picioare, în prezenÈ›a altor trei membri ai familiei, o tânără de 23 de ani È™i două minore de 2 È™i 4 ani", se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

La scurt timp, toate cele patru persoane au început să acuze stări de vomă. Un echipaj medical le-a transportat de urgență la spital. Din cauza vaporilor inhalaÈ›i, două dintre cele 4 persoane sunt intubate È™i ventilate mecanic.

"Ambele fetiÅ£e ÅŸi pacienta de 24 ani au inhalat vaporii soluÅ£iei. Pacienta de 27 ani s-a ÅŸi spălat cu acea soluÅ£ie. MicuÅ£ele sunt în stare extrem de gravă, fetiÅ£a în vârstă de 2 ani este, ÅŸi ea, intubată ÅŸi ventilată mecanic. Prognosticul medicilor este rezervat pentru toate cele patru paciente", a declarat Lisa CrăiuÅ£, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic judeÅ£ean din Oradea pentru eBihoreanul.

În paralel, poliÈ›iÈ™tii au deschis dosar penal È™i fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta, E neatentia le costa Viata, !! Putea sa mai fie mai atente sa nu mai utilize substanta aceea toxica la picioare!! Si sa IL arunce la Galeata de Gunoi,!! Zic si eu de? Am dat o mica parere?
0
0
Triaza iddiotii
2
1
accidente de felul asta de ce nu exista un control foarte strict al substantelor periculoase ? aproape sigur nu avem nici legislatie corecta si aia gresita care e nu se prea aplica; avem cel mai mare numar de bugetari raportat la populatie e asa de greu sa se faca controale si verificari periodice si sa se tina niste evidente stricte la aceste substante fara sa aiba acces toti analfabetii si inconstientii la ele ?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016