REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
22.5° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Două funcţii de conducere în PSD, disputate de Gabriela Firea şi Daniel Băluţă

Două funcţii de conducere în PSD, disputate de Gabriela Firea şi Daniel Băluţă

Virgil STOIAN 5 august 2024 | 16:55 727

Europarlamentarul Gabriela Firea şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, se luptă pe două fronturi: şi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PSD, şi pentru cea de lider al filialei Bucureşti. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi-ar fi dorit ca Daniel Băluţă să preia conducerea PSD Bucureşti astfel încât să candideze pentru Primăria Capitalei la alegerile de peste patru ani, însă Gabriela Firea nu a fost dispusă să renunţe la funcţie, susţin surse politice pentru News.ro.

Doua functii de conducere in PSD, disputate de Gabriela Firea si Daniel BalutaGabriela Firea și Daniel Băluță

Marcel Ciolacu încearcă să negocieze o soluţie de compromis: Firea să rămână la conducerea PSD Bucureşti, iar Daniel Băluţă să o înlocuiască în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. „Va fi complicat pentru Gabriela Firea pentru că a pierdut şi sprijinul lui Paul Stănescu”, susţin sursele citate.

PSD se va reuni în 24 august într-un congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi pentru a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a fost unul dintre principalii susţinători ai Gabrielei Firea în ultimii patru ani. Stănescu va candida din nou pentru funcţia de secretar-general al PSD la Congresul din 24 august, deşi organizaţia PSD Olt, pe care o controlează din umbră, a suferit o înfrângere categorică la alegerile locale, scrie News.ro. PSD a pierdut Primăria Slatina în faţa candidatul liberal Mario de Mezzo.

Încă patru posturi de vicepreşedinte PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va suplimenta posturile de vicepreşedinte al partidului.

În acest moment, PSD are patru vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi încă opt pe regiuni. Vor fi create încă patru noi posturi pentru „tinerii de viitor ai partidului”: Alfred Simonis, viitorul preşedinte al CJ Timiş, Gheorghe Şoldan, cel care l-a învins pe Gheorghe Flutur la şefia CJ Suceava, şi Rareş Hopică, viitorul primar al Sectorului 2.

„Al patrulea post va fi ocupat probabil de Marian Neacşu, unul dintre oamenii de încredere ai premierului Ciolacu”, susţin sursele citate de News.ro.
Mihai Tudose l-ar putea înlocui pe Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național

De asemenea, europarlamentarul Mihai Tudose, şef al campaniei PSD pentru alegerile locale şi europarlamentare, ar putea fi noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a patra funcţie în ierarhia partidului, după preşedinte, prim-vicepreşedinţi şi secretar general.

În prezent, sociologul Vasile Dîncu este preşedintele Consiliului Naţional al PSD. La fel ca Mihai Tudose, Vasile Dîncu a fost ales eurodeputat la alegerile din iunie.

Un alt europarlamentar PSD, Victor Negrescu, este favorit pentru funcţia de comisar european din partea României.

Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu câteva zile înainte de Congresul PSD şi o va anunţa oficial că România îşi doreşte un portofoliu din zona economică pentru următorii cinci ani.

„Negrescu are prima şansă pentru a fi comisar european. Singurul care mai poate strica socotelile e Klaus Iohannis şi dorinţa sa de a prinde o funcţie europeană”, susţin sursele citate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va zic adio , m am certat cu stroe , este ultimul mandat .
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516