REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Două infirmiere, bătute măr de o persoană cu probleme psihice

Două infirmiere, bătute măr de o persoană cu probleme psihice

Virgil STOIAN 4 iulie 2023 | 00:00 2035

Două infirmiere, de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Zebil, Tulcea, au fost agresate de către o beneficiară a centrului. Mai precis, inculpata Georgiana C. a intrat într-un conflict cu o altă beneficiară a centrului pe care a udat-o cu apă și după care alerga să o bată, iar una dintre infirmiere a intervenit. Georgiana C. a lovit-o cu pumnul în față pe infirmieră, iar când o altă angajată a intervenit și aceasta a fost lovită cu pumnul în ochi.

Doua infirmiere, batute mar de o persoana cu probleme psihice

Potrivit rechizitoriului, în ziua de 08.06.2022, în jurul orei 19:40, Georgiana C. a intrat într-un conflict cu o altă beneficiară a centrului pe care a udat-o cu apă și după care alerga să o bată, moment în care a intervenit victima, în vârstă de 49 de ani, infirmieră în cadrul centrului, însă inculpata a lovit-o cu pumnul în față pe aceasta din urmă, iar ochelarii i-au căzut spărgându-se. Inculpata a continuat să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii și picioarele în diferite zone ale corpului, iar în apărarea sa a intervenit o altă infirmieră, în vârstă de 43 de ani, fiind lovită la rândul ei cu pumnul în față, în zona ochiului stâng. Ambele persoane vătămate au încercat să o imobilizeze pe inculpată, însă din cauză că aceasta este obeză, având în jur de 130 de kg și se zbătea, au solicitat intervenția altor angajați ai centrului. Georgiana C., în acele momente a mușcat-o de două ori pe una dintre infirmiere de antebrațul stâng și de piciorul drept.

Doua infirmiere, batute mar de o persoana cu probleme psihiceMinuta judecătorească

Instanța nu a putut reține susținerea apărătorului inculpatei privind achitarea pentru lipsa discernământului, potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală psihiatrică, femeia prezentând diagnosticul „întârziere mintală ușoară, cu tulburări de comportament și schizofrenie simplă, având discernământ diminuat la momentul comiterii faptei, recomandându-se obligarea sa la tratament medical. Instanţa a constatat că faptele există, au fost săvârșite de inculpată și constituie infracțiuni, astfel că în cauză va opera răspunderea penală a inculpatei pentru infracţiunile comise. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis condamnarea Georgianei C. la 7 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și ale violențe. Sentința a fost dată pe 3 iulie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nebunii nerecupeabili agresivi ar trebui eutanasiati
1
0
Ia mai legati-o de pat , sa stea legata pana se linisteste sunca pe ea. Ei sunt odihniti si mancati, au drepturi, pot bate pe orcine. La munca fizica nu pot fi pusi cei agresivi ? Le mai scad puterile.
2
0
Nu vor intelege niciodata de vorba buna , instante , procese, medicamentatie , sedinte de psiholocgie ,terapie psihiatrica, timp si bani irositi.... Violenta nebunului o stopezi prin violenta, doar de frica asculta ,asa s-a lucrat de sute de ani incoace ! Dar acum se lucreaza altfel, ii lasi sa faca ce vrea , dupa care le spui poezii din manualele de psihiatrie ! Datorita accestor schimbari catastrofale ,la toate nivelurile, omenirea se prabuseste.....al treilea razboi mondial bate la usa, datorita dogmelor si ideologiilor avansate !
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016