REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Două nave petroliere s-au ciocnit și au luat foc în apropiere de Singapore

Două nave petroliere s-au ciocnit și au luat foc în apropiere de Singapore

Georgiana BOGLEA 19 iulie 2024 | 15:20 944

Două petroliere au luat foc în apropiere de Singapore; echipajele au fost salvate, au anunţat vineri autorităţile din metropola-stat din sud-estul Asiei.

Doua nave petroliere s-au ciocnit si au luat foc in apropiere de Singapore

Agenţia de aplicare a legii maritime din Malaezia (MMEA), ţară vecină cu Singapore, a numit incidentul "coliziune" şi a anunţat că a trimis echipe de intervenţie.

Incendiile s-au declanşat pe nava Hafnia Nile, sub pavilion singaporez, şi pe un alt vas la circa 55 de km la nord-est de insula Pedra Branca, cel mai estic teritoriu din Singapore, a precizat autoritatea maritimă şi portuară (MPA).

"MPA a cerut navelor în tranzit să participe la căutarea şi salvarea echipajului", a comunicat instituţia singaporeză, adăugând că fregata Supreme şi un elicopter militar acordă asistenţă.

Marinari transferați la spital
Ulterior, MPA a informat că echipajul de pe Hafnia Nile era format din 22 de membri, iar cel de pe Ceres - celălalt petrolier implicat - avea la bord 40 de oameni; toţi au fost găsiţi.

Doi marinari au fost transferaţi la spitalul general din Singapore, au anunţat forţele aeriene într-o declaraţie separată difuzată în mediile sociale, fără a da detalii despre eventualele leziuni.

Marina singaporeză a publicat pe Facebook fotografii în care se vede cum de pe nave se degajă fum negru dens şi cum membri ai echipajelor salvate sunt ajutaţi să urce la bordul fregatei Supreme, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436