REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Două noi seisme puternice au lovit Turcia, luni seară. Video

Două noi seisme puternice au lovit Turcia, luni seară. Video

A.F. 20 februarie 2023 | 19:25 2958

Un nou cutremur puternic a avut loc în Turcia! Potrivit datelor Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC), un nou seism a lovit Turcia, luni seară.

Doua noi seisme puternice au lovit Turcia, luni seara. Video

Seismul a fost unul de suprafaţă şi a avut magnitudinea 6,4 grade.

S-a produs la ora locală 20:04:28, în provincia Hatay, sud-estul Turciei, la două săptămâni după seismele soldate cu peste 40.000 de morţi.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul ţării şi Siria a făcut peste 46.000 de victime, din care 40.689 de morţi în Turcia.

Oficialii din cele două ţări se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească în zilele următoare, întrucât numeroase persoane sunt în continuare dispărute.

Devastatorul cutremur de pământ care s-a produs pe 6 februarie a fost urmat de peste 6.000 de replici, scrie antena3.ro.

Update:

Două cutremure s-au propus luni seara în Turcia: unul cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în districtul Defne din Hatay, iar apoi cu o magnitudine de 5,8 în districtul Samandag, transmite agenția Anadolu.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în districtul Defne din Hatay. Potrivit informațiilor de pe site-ul Președinției pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), cutremurul a avut loc la ora 20:04 în districtul Defne din Hatay.

Seismul cu magnitudinea de 6,4, care a fost resimțit și în provinciile învecinate, s-a produs la o adâncime de 16,7 kilometri.

Doua noi seisme puternice au lovit Turcia, luni seara. Video

S-a produs și un alt cutremur cu magnitudinea 5,8

După acest cutremur, un cutremur a avut loc în districtul Samandağ din Hatay la ora 20.07. Cutremurul cu magnitudinea 5,8 s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.

Vicepreședintele Fuat Oktay a declarat că investigațiile privind cutremurele cu magnitudinea de 6,4 în districtul Defne din Hatay și cu magnitudinea de 5,8 în districtul Samandağ continuă și i-a avertizat pe cetățenii din regiune să stea departe de clădirile avariate.

În postarea sa pe contul său de socializare, Oktay a declarat: "Investigațiile noastre privind cutremurele din Hatay continuă. Le cerem cetățenilor noștri din regiune să stea departe de clădirile avariate și să urmeze cu sensibilitate avertismentele echipelor noastre."

Guvernatorul Hatay Doğan: Am primit unele rapoarte, le evaluăm

Guvernatorul Hatay, Rahmi Doğan, a declarat corespondentului AA: "Am primit unele notificări din cauza cutremurului din oraș, le evaluăm, scanările noastre continuă."

Cutremurele care au avut loc în Hatay au fost resimțite și în diferite părți ale Siriei.

Potrivit informațiilor transmise de corespondenții AA aflați pe teren, oamenii au ieșit în stradă după cutremure.

Cutremurele au fost resimțite în toată țara, în special în Idlib, Alep, Hama, Afrin, Azez, Jarablus, Bab și în așezările Tel Abyad.

S-a raportat că unele clădiri au fost demolate.

Cutremurul a fost resimțit în toate orașele din Liban, în special în capitala Beirut. Cetățenii panicați au ieșit în zonele de adunare. Seismul cu epicentrul în Hatay a fost resimțit și în Siria, Iordania, Irak, Palestina, Israel și Egipt.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436