REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
24.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Două persoane, arestate pentru trafic de droguri, la Constanța

Două persoane, arestate pentru trafic de droguri, la Constanța

Virgil STOIAN 10 iunie 2024 | 15:02 1483

La datele de 8 și 9 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni psihoactive. Una dintre cele două persoane este cercetată și pentru punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe, pentru consumul ilicit de droguri.

Doua persoane, arestate pentru trafic de droguri, la Constanta

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada iunie 2023 - iunie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, manipulat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc (canabis), de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe psihoactive către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 100 și 3.000 de lei.

De asemenea, cu privire la una dintre acestea, cercetările efectuate au reliefat faptul că, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, ar fi pus la dispoziție, cu știință, pentru consumul ilicit de canabis, o locuință ce i-ar fi aparținut.

În urma a 5 percheziții domiciliare efectuate la data de 8 iunie, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de drog de risc și substanță psihoactivă, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au dispus reținerea celor două persoane în cauză, pentru 24 de ore, iar, la data de 9 iunie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deținuții de la penitenciar să trăiască,că fac denunturi la greu,..mai ales arestatii preventivi cu aceleași fapte...fără ei greu sunt prinși...dar denunturile sunt la ordinea zilei. Numai sunteți smecheri interlopi,Sifoanelor ordinare,piz..elor..
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279