REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Douăzeci de școli din Constanța vor intra în reabilitare. Vezi ce se va întâmpla cu elevii! Video

Douăzeci de școli din Constanța vor intra în reabilitare. Vezi ce se va întâmpla cu elevii! Video

Andreea VLAICU 15 august 2024 | 00:00 311

Pe 9 septembrie, unitățile de învățământ din România își redeschid porțile, pentru un nou an școlar. Din păcate, sau din fericire, depinde din ce unghi privim problema, la Constanța zeci de elevi vor fi relocați pe parcursul anului școlar. Mai multe unități școlare din municipiu vor intra în reabilitare, iar primul pe listă este Liceul Tomis. Sunt mari șanse ca elevii de aici să nu revină în băncile liceului pe 9 septembrie. Precizăm că pentru multe dintre aceste unități de învățământ licitațiile sunt încă în desfășurare. 

Douazeci de scoli din Constanta vor intra in reabilitare. Vezi ce se va intampla cu elevii! VideoLiceul Tehnologic Tomis

Ce unități de învățământ vor intra în reabilitare

Unitățile de învățământ vor intra în renovare treptat, de-a lungul unei perioade mai îndelungate, nu toate deodată, cele 17 școli și licee sunt: Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea, Şcoala Gimnazială nr.7 Remus Opreanu, Școala Gimnazială nr.22 I.C. Brătianu, Grădinița cu program prelungit Lumea Copiilor, Liceul Teoretic George Călinescu, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Şcoala Gimnazială nr.6, Şcoala Gimnazială nr.36 Comandor Dimitrie Ştiubei, Şcoala Gimnazială nr.14 Palazu Mare, Școala Gimnazială nr. 37, Grădinița cu program prelungit nr.53, Grădinița cu program prelungit Căsuța de Turtă Dulce, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Școala Gimnazială nr. 33 Anghel Saligny, Grădinița cu program prelungit Steluțele Mării. Contractul pentru execuția lucrărilor a Liceului Tehnologic Tomis a fost atribuit, iar de curând urmează Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu.

Douazeci de scoli din Constanta vor intra in reabilitare. Vezi ce se va intampla cu elevii! VideoȘcoala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu

Vergil Chițac: Școlile o să intre în reabilitare treptat 

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat, pentru Replica, referitor la acest aspect: „Nu o să intre toate școlile în reabilitare în același timp. Atâtea sunt în Programul PNRR. Școlile vor intra în renovare pe măsură ce se termină licitația, se acordă contractele. Va trebui să dăm ordinul de lucru și îl dăm în funcție de când putem, în funcție de când se poate. Fiecare școală se află într-o fază diferită de licitație. La unele trebuie să reluăm licitațiile, la altele am acordat contractul”, a menționat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Douazeci de scoli din Constanta vor intra in reabilitare. Vezi ce se va intampla cu elevii! VideoVergil Chițac

Liceul Tehnologic Tomis și Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu vor fi primele care vor intra în reabilitare. Pentru celelalte școli, ofertele au fost depuse, în cadrul licitației, însă unele ori au fost neconforme, ori inexistente. De exemplu, licitația pentru Şcoala Gimnazială nr.14 Palazu Mare, Şcoala Gimnazială nr.7 Remus Opreanu și Liceul Teoretic George Călinescu au fost reluate, astfel îngreunându-se desfășurarea firească. 

Ce zice prefectul!

 „Sunt în jur de 20 de școli care intră în renovare. Într-adevăr, asta ridică o problemă în condițiile în care oricum unele dintre aceste unități de învățământ erau supraaglomerate”, a relatat Coșa. Cât despre ce se va întâmpla cu elevii din școlile care vor intra în reabilitare, prefectul a spus: „Soluții vor fi găsite. Inspectorul școlar a avut toată săptămâna discuții cu autoritățile locale din municipiul Constanța pentru a găsi soluții”. Potrivit lui Silviu Coșa, elevii care învață la școlile care urmează să intre în reabilitate vor fi relocați în alte unități de învățământ. „Problema cu renovările este că se întâmplă atunci când ai banii nu neapărat atunci când îți dorești. Dacă fondurile se pierd, este mult mai dificil să intervii ulterior pentru a obține banii și a face renovările respective. În mod sigur vor fi relocați elevii. Școlile acestea reprezintă aproape o treime din totalul unităților de învățământ din municipiu”, a adăugat prefectul.

Douazeci de scoli din Constanta vor intra in reabilitare. Vezi ce se va intampla cu elevii! VideoSilviu Coșa

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016