REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

DP World investește 50 de mil. de euro într-un Terminal multimodal cu platformă portuară! Video

DP World investește 50 de mil. de euro într-un Terminal multimodal cu platformă portuară! Video

Andreea VREJOIU 24 mai 2023 | 00:00 2421

Constanța South Container Terminal SRL, unul dintre cei mai mari operatori portuari, deținută de colosul DP World, intenționează să construiască un Terminal multimodal cu platformă portuară. Marți, 23 mai a.c., la sediul administrativ MOL II –S Port Constanța Sud a fost organizată o conferință de presă în care reprezentanții companiei au prezentat detaliile proiectului. Valoarea totală a proiectului depășește suma de 263.044.526,12 lei, aproximativ 50 de milioane de euro.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoPort Constanța Sud Agigea - DP World

DP World, prin Constanța South Container Terminal SRL, are în plan dezvoltarea unui terminal multimodal în Portul Constanța Sud. Astfel, în cursul zilei de marți, 23 mai a.c., la sediul administrativ MOL II-S Port Sud, a fost organizată o conferință de presă în care reprezentanții companiei, fiind vorba despre Cosmin Cârstea, Chief  Executive Officer și Cornel Peleanu, Manager de Proiect, au anunțat semnarea contractului de finanțare și au prezentat detaliile proiectului.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoCosmin Cârstea, Chief Executive Officer

,,DP World este un investitor strategic încă din anul 2004. Încă de anul trecut ne-am propus să realizăm investiții strategice care pot și vor ajuta transportul. După proiectul început acum câțiva ani și pe cele pe care le avem în prezent în desfășurare, ne-am propus să demarăm activitățile. Este vorba despre o platforma multimodală. Această zonă logistică de 12 hectare poate fi conectată cu fluxurile provenite din transporturile fluviale, maritime și rutiere, activități logistice care să aibă ca obiectiv creșterea fluxului de mărfuri din Portul Constanța. Această investiție este realizată cu fonduri europene și fonduri proprii. Această zonă va fi ca un suport pentru operațiunile care se desfășoară în Terminalul nostru, rezultatul fiind o creștere a capacităților”, a spus Cosmin Cârstea, Chief Executive Officer.

Video:

Valoarea proiectului este de 263.044.526,12 lei din care co-finanțare UE în valoare de 155.699.308,56 lei (83,3%  din valoarea eligibilă aprobată), cofinanțare din bugetul de stat în valoare de 27.476.348,58 de lei (14,7% din valoarea totală eligibilă aprobată) și cofinanțtare eligibilă a beneficiarului în valoare de 3.738.278,71 de lei (2% din valoarea eligibilă aprobată). 

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! Video

Perioada de implementare a proiectului este 19.08.2021 – 31.12.2023.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoPort Constanța Sud Agigea - DP World

Obiectivului general al proiectului este reprezentat de creșterea capacității de depozitare și manipulare a bunurilor și mărfurilor din zona de dezvoltare D a terminalului Constanța South Container Terminal SRL prin realizarea unei platforme portuare cu o suprafață totală de aproximativ 119.000 mp și a facilităților adiacente. 

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! Video

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoCornel Peleanu, Manager de Proiect

Cornel Peleanu, Manager de Proiect: Timpii morți vor fi reduși

Și Cornel Peleanu, Manager de Proiect, a fost prezent și a oferit informații: ,,Este un terminal modal și îl numit așa pentru că este în continuarea terminalului deja existent. Are și va avea legătură cu danele de operare, cu operarea pe calea ferată și va sprijini mult și traficul rutier. Această platformă, în suprafață de 12 hectare, va fi împărțită în funcție de nevoile noastre operaționale. Aproximativ 5 hectare vor fi destinate depozitării mărfurilor, 3 hectare vor fi zone de acces, 3 hectare spații adiacente, iar restul vor fi spații verzi.”, a declarat acesta.

Video:

Care sunt rezultatele așteptate în urma realizării terminalului multimodal?!

Rezultatele preconizate a fi obținute: platformă depozitare, platformă manevrare și zonă de așteptate încărcare autocamioane, spații verzi, împrejmuire spațiu platformă, cabină poartă, facilități pentru stingerea incendiilor – hidranți exteriori, rețele de alimentare cu energie electrică și iluminat, canalizare pluvială, sistem de supraveghere prin televiziune cu circuit închis.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoPort Constanța Sud Agigea - DP World

A fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor

Recent a fost lansată și o procedură de licitație în vederea achiziționării serviciilor de proiectare, verificare tehnică, asistență tehnică, dar și execuția lucrărilor pentru construire terminalului multimodal cu platformă portuară, anexe tehnice, rețele edilitare exterioare, branșamente la rețele edilitare și organizarea de șantier.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoEchipa DP World

Terenul studiat are o suprafață de 11.8766 de mp. Necesitatea investiției este justificată de insuficiența spațiilor de transport și stocare a mărfurilor care nu au ținut pasul cu necesitățile actuale de stocare și manipulare. Execuția lucrărilor ce fac obiectul prezentei proceduri presupune amenajarea pe Molul II-S din Portul Constanța Sud, în zona danelor 126-130.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! Videozona unde urmează să fie realizat investiția

În acest scop, realizarea investiției va include următoarele componente: platforme portuare și lucrări hidrotehnice; rețele de alimentare cu apă potabilă, incendiu și canalizare menajeră și pluvial; rețele electrice și curenți slabi; clădiri/arhitectură/rezistență.

 DP World investeste 50 de mil. de euro intr-un Terminal multimodal cu platforma portuara! VideoPort Constanța Sud Agigea - DP World

Despre DP World

DP World este o companie care angajează peste 100.000 de oameni în peste 70 de țări. În Portul Constanța operează cel mai mare terminal maritim de la Marea Neagră, cu o echipă de  aproximativ 600 de oameni care au procesat până acum peste 6.000 de nave de transport.

Terminalul DP World din Constanța este un model pentru regiunea Mării Negre în privința eficienței și siguranței operațiunilor portuare. În primele 6 luni s-a clasat pe locul 1 în ceea ce privește volumul de  trafic realizat dintre toate terminalele maritime din Marea Neagră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016