REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dr. Cătălin Grasa vrea să scoată din moarte clinică sistemul de sănătate. Video

Dr. Cătălin Grasa vrea să scoată din moarte clinică sistemul de sănătate. Video

Mirela PASCAL 14 mai 2024 | 00:00 2629

Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța, s-a aflat luni, 13 mai, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre motivele care l-au determinat să intre în cursa electorală. Totodată, Cătălin Grasa a vorbit și despre proiectele pe care le are în vedere, dacă ajunge șeful CJ, unul dintre acestea vizează, evident, Sănătatea, dar și Educația.

Dr. Catalin Grasa vrea sa scoata din moarte clinica sistemul de sanatate. VideoCătălin Grasa, Mirela Pascal

Cătălin Grasa este un renumit medic chirurg din Constanța, a condus Spitalul Județean Constanța cu mâini de fier și a lăsat multe lucruri bune în spate. Totuși, ce l-a determinat să candideze la președinția Consiliului Județean? „Eu oferisem echipei de conducere PSD dorința de a participa la campania electorală. Pot să vă spun că am fost surprins prima dată și în egală măsură am stat în cumpănă pentru a chibzui această propunere și cum a-și putea eu să trec prin această bătălie electorală. Până la urmă am acceptat, am acceptat pentru că am o vârstă, am 58 de ani, fac peste puțin timp, am și o experiență în zona de sănătate publică, de management sanitar. Dar în această perioadă de aproape 10 ani de când am condus spitalul din diferite poziții, ca Director, Manager, Director, din nou, și apoi director medical la DSP, mi-am dat seama că am lăsat în spatele meu lucruri de care beneficiază constănțenii, de care beneficiază colegii mei, în primul rând“, a  spus Cătălin Grasa. Ce a lăsat, mai exact, în urmă?  „Am reușit să readuc și să devină operațional, în septembrie 2020, Radioterapia, un lucru important pentru pacienții de cancer. Am reușit din partea Guvernului României să obținem un accelerator liniar, foarte util pentru pacienții de Cancer. Aveam buncărul, a trebuit să facem lucrări de reabilitare și aici pot să vă spun că RAJA ne-a oferit partea de tot ceea ce înseamnă reabilitare, pentru că noi nu aveam voie să facem achiziție de lucrări, din cauza Curții de Conturi, era blocată această posibilitate, și atunci am cerut sprijinul și mi l-a oferit imediat Felix Stroe, la fel cu mi-a întins mâna și ne-a ajutat pentru lucrări privind amenajarea spațiului de la RMN. I-am mulțumit fostului premier Mihai Tudose pentru echipamentul de la RMN, pe care l-am amplasat undeva la parter lângă UPU, este nucleul zonei de imagistică“, a subliniat Grasa

Dr. Catalin Grasa vrea sa scoata din moarte clinica sistemul de sanatate. VideoCătălin Grasa

Grasa mai vrea un elicopter SMURD la Constanța

Ce ar mai fi de făcut la capitolul Sănătate?! „Spitalul Clinic Județean Constanța trebuie să-și termine reabilitarea pentru că mai sunt câteva secții care au trecut printr-o reabilitare, dar nu așa cum a fost făcut pentru Chirurgie, pentru Cardiologie, Ginecologie, Chirurgie copii etc... Avem secțiile de Boli Interne de la etajul doi, Neurologia, unde trebuie ridicat standardul, Terapia Intensivă în egală măsură... deci mai sunt de făcut pentru că noi trebuie să ne bazăm și să modernizăm în primul rând infrastructura existentă, pentru că este de 55 de ani. Am avut promisiunea cu Spitalul Regional și nu s-a întâmplat nimic... A fost al PSD-ului proiectul, după a fost preluat de PNL și nu s-a mai întâmplat nimic, terenul știu că a trecut de la Ministerul Apărării la Ministerul Sănătății. Am contribuit la realizarea heliportului și Hangarului, să avem condiții civilizate pentru elicopterul de SMURD, astfel încât  să poată să fie util și utilizabil indiferent de anotimp“, a completat candidatul PSD la șefia CJ.

Educația și Sănătatea, primordiale pentru Grasa

Cătălin Grasa a mai precizat că are în vedere, dacă ajunge președintele CJ, să mai aducă un elicopter SMURD la Constanța „Ar fi ideal pentru că nu vorbim doar de județul Constanța, vorbim de Dobrogea, inclusiv delta. Luăm în calcul inclusiv extinderea heliportului, după aceea a hangarului pentru elicopter. Mi-am propus să realizez infrastructura existentă, modernizarea ei, creșterea calității actului medical și în egală măsură accesul populației, în special din zona rurală, către serviciile medicale. Am putea să multiplicăm centrele de permanență. Educația și Sănătatea sunt foarte importante... dacă voi ajunge în această postură va urma o perioadă de evaluare a zonei din teritoriu, a nevoilor, ca să le putem eșalona, să vedem ce se poate realiza pe termen scurt, mediu și lung, ca și proiecte. Venim în sprijinul primarilor, să identifice problemele, să ne ceară ajutorul și noi să putem să implementăm serviciile specializate din cadrul Consiliului Județean, să aducem proiecte și să le ducem la îndeplinire“, a precizat Grasa.

Video 1:

Grasa vrea o campanie fără atacuri!

Schimbând registrul, am vorbit cu Cătălin Grasa și despre campanie, și modul în care va decurge aceasta. Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean spune că... sau speră... „va fi o campanie cu bun simț, nu pot să mă comport altfel, vă dați seama. Cred că ar trebui să demonstrăm că se poate și altfel, adică să nu intrăm în zona asta de atacuri”.

Întrebat cu cine crede că se va „bate” la alegeri, Grasa a declarat: „Fiecare are puncte tari și slabe, cum și eu am. Eu cred că voi fi umăr la umăr cu Florin Mitroi și actualul Președinte la Consiliul Județean, Mihai Lupu. Aici, cred, că ar fi zona de luptă spre linia de finish.“

Urmăriți interviul INTEGRAL în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro 
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510