REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Dr. Claudia Cambrea dezminte zvonul că s-au înmulțit cazurile de COVID, din cauza festivalurilor!

Dr. Claudia Cambrea dezminte zvonul că s-au înmulțit cazurile de COVID, din cauza festivalurilor!

Andreea VLAICU 20 iulie 2024 | 00:00 372

Festivalurile verii de pe litoral au luat sfârșit... Neverea, Beach, Please!, ambele au adunat, laolaltă, zeci de mii de petrecăreți din toate colțurile țării și ale lumii. Acum au apărut zvonuri potrivit cărora s-au înmulțit cazurile de SARS Cov-2, din cauza oamenilor veniți la festivalul de la Costinești. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Simona Claudia Cambrea, dezminte informațiile apărute în mediul online și spune că festivalurile recente nu sunt un factor principal al transmiterii bolii.

Dr. Claudia Cambrea dezminte zvonul ca s-au inmultit cazurile de COVID, din cauza festivalurilor! Dr. Claudia Cambrea

De curând, în mediul online au apărut informații cum că participanții la Beach, Please! s-au infectat cu virusul Covid la festivalul care s-a ținut în Costinești. Potrivit presei, adolescenții susțin că de câteva zile se simt extrem de rău și au fost diagnosticați cu SARS Cov-2.

Claudia Cambrea: S-au infectat pentru că nu mai stau în aer liber

Contactată de reporterii Replica, dr. Simona Claudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, spune că altul este principalul factor al îmbolnăvirilor, nicidecum festivalurile. „Îmbolnăviri nu sunt, după festivalul Beach, Please!. Se înregistrează o creștere a numărului de cazuri din cauza aglomerărilor probabil. Nu cred că este doar la noi, în Constanța, este o creștere peste tot. Cu cât sunt mai multe persoane la un loc, cu atât riscul de apariție și transmitere este mai mare. Gândiți-vă că este foarte cald, foarte mulți stau în încăperi la aer condiționat, nu mai stă lumea în aer liber. Probabil că din cauza asta”, a spus Cambrea.

Dr. Claudia Cambrea dezminte zvonul ca s-au inmultit cazurile de COVID, din cauza festivalurilor!

Mai mulți constănțeni infectați decât turiști

În continuare, Cambrea a vorbit despre situația din spital și despre simptomele pacienților internați. „Simptomele sunt la extremități. Unii au ca o răceală ușoară, banală și trece imediat, iar alții fac o serie de complicații, nu atât componenta respiratorie cât alte componente precum neurologice. Avem și pacienți internați, avem și pe Terapie Intensivă. Nu foarte mulți, dar sunt. Am avut și copii care au făcut febră înaltă de câteva zile, pe care părinții nu au putut să o controleze. Turiști nu prea am avut, mai mulți constănțeni”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Dr. Claudia Cambrea dezminte zvonul ca s-au inmultit cazurile de COVID, din cauza festivalurilor!

Potrivit reprezentaților DSP, în săptămâna 8-14 au fost înregistrate 44 de pacienți cu COVID, cu 10 mai mulți față de săptămâna de dinainte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trecuta au fost 5 pe tara care au avut componenta moarte covid iar cazurile aproape s-au dublat fata de acum 2 saptamani ajungand la 1200 pe tara
0
1
O p*****a. Isi va inghiti vorbele in curand.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712