REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, cu un pas în libertate!

Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, cu un pas în libertate!

Mirela PASCAL 15 mai 2023 | 00:00 1892

Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, află în câteva zile dacă va fi eliberat. Depune cereri peste cereri în instanță, fie de revizuire a hotărârii care l-a trimis după gratii, fie contestații la executarea pedepsei, însă toate sunt respinse, rând pe rând. Ultima a fost înregistrată pe 7 februarie a.c., iar pe 19 mai magistrații se vor pronunța definitiv, după ce, la fond, cererea i-a fost respinsă.

Dragos Poteleanu, fostul sef al CJAS Constanta, cu un pas in libertate!

Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, a contestat, din nou, executarea pedepsei de 6 ani, aplicată în dosarul de corupție. Acțiunea i-a fost respinsă, însă Poteleanu a formulat apel, urmând ca magistrații să se pronunțe pe 19 mai  în acest ultim dosar. Până acum, Poteleanu a depus zeci de cereri în instanță, în speranța că scapă de pușcărie, însă toate i-au fost respinse.

Dacă magistrații îi vor da câștig de cauză, atunci Poteleanu va fi eliberat.

Dragos Poteleanu, fostul sef al CJAS Constanta, cu un pas in libertate!

De ce a fost condamnat

Dragoș Poteleanu a fost condamnat definitiv în 2020, fiind încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, fiind acuzat că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce naiba..., se pricepe ptr ca semna ca jurist golanul cu studii la umc , dar cu diploma cumparata de jurist... cat despre nimfomana carmen raducu care l-a propulsat ptr serviciile sexuale primite , este bine mersi iar pnl-isti care o tin in brate ca director , au si ei satisfactii intime...
5
0
carmen r are alt gagiu acum la uitat pe amaratul..ala, si nu mai e ce a fost, e fata de casa?
3
0
Am tras toate sforile , iubi , sa scapi de puscarie , te astept sa cheltuim banii adunati cu sudoare !!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510