REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
30.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Drama neștiută din tinerețea lui Ștefan Bănică Jr. Cum a murit fratele artistului

Drama neștiută din tinerețea lui Ștefan Bănică Jr. Cum a murit fratele artistului

A.F. 11 septembrie 2023 | 00:00 417

Ștefan Bănică Jr. apare mereu cu zâmbetul pe buze pe micile ecrane, însă puțini știu că ascunde o traumă din tinerețea lui. Celebrul artist a avut un frate vitreg, pe nume Alexandru Silviu, a cărui viață s-a curmat fulgerător pe când avea doar 25 de ani.

Drama nestiuta din tineretea lui stefan Banica Jr. Cum a murit fratele artistuluiȘtefan Bănică Jr.

Ștefan și Alexandru erau frați de tată, iar între ei era o diferență de vârstă de opt ani, însă cu toate astea, se înțelegeau foarte bine. Alexandru, cunoscut între prieteni drept Babanu’, a fost băiatul lui Ștefan Bănică Sr. din a doua căsnicie, cea cu Irina, o creatoare de modă care s-a stins din viață în 1985. Deși nu aveau aceeași mamă, Ștefan și Alexandru Bănică aveau o relație aparte.

Cum a murit Alexandru, fratele mai mare al lui Ștefan Bănică Jr

În anul 2001 însă, Ștefan Bănică și-a văzut fratele vitreg pentru ultima dată, asta deoarece Alexandru Bănică a murit la vârsta de 25 de ani, într-un accident rutier îngrozitor, provocat chiar de cel mai bun prieten al acestuia.

Tragedia s-a produs pe Strada Matei Voievod, în sectorul 3 al Capitalei, după ce prietenul lui Alexandru a pierdut controlul mașinii din cauza vitezei excesive. S-a izbit puternic de un stâlp din beton, de susținere a firelor electrice, moment în care Alexandru Bănică a ajuns în stare gravă la spital. Toți s-au rugat pentru el, însă după câteva zile de stat în spital, a murit.

Drama nestiuta din tineretea lui stefan Banica Jr. Cum a murit fratele artistului

Tragedia din viața lui Bănică Jr. s-a petrecut în fața Facultății de Teatru

Tragedia l-a șocat pe Ștefan Bănică, fiindcă tocmai își pierdea fratele vitreg care avea tot viitorul în față. Totuși, nu doar el a suferit mult pe atunci, ci și actrița Alexandra Velniciuc, care a copilărit cu regretatul frate al artistului.

Ba mai mult, tragedia s-a întâmplat chiar în fața Facultății de Teatru, iar ea a fost martoră la tot ceea ce s-a întâmplat, abia la ceva timp aflând cine era, de fapt, în mașină, dar și că bunul ei prieten a murit.

„Eu am copilărit cu Alexandru, cu fratele lui Ștefan Bănică Jr. Am avut o copilărie frumoasă, la Cumpătu ne întâlneam. Și întâmplarea a făcut ca Alexandru să plece din lumea asta în fața Facultății de Teatru! Eu eram în sala de curs. S-a auzit o bubuitură cumplită, am ieșit și am văzut un accident, nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”, spunea actrița Alexandra Velniciuc, pentru Libertatea.  

Ștefan Bănică nu a putut să uite suferința prin care a trecut, astfel că numele fiului său cel mic este chiar Alexandru, în memoria fratelui vitreg, citează click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768