REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Dries Van Noten va părăsi conducerea casei sale de modă în luna iunie

Dries Van Noten va părăsi conducerea casei sale de modă în luna iunie

A.F. 20 martie 2024 | 00:00 169

Designerul belgian Dries Van Noten va părăsi conducerea artistică a casei sale de modă în luna iunie, după o ultimă colecţie masculină de primăvară-vară 2025, a anunţat acesta marţi într-un comunicat, informează AFP.

Dries Van Noten va parasi conducerea casei sale de moda in luna iunieDries Van Noten

Colecţiile care vor urma, inclusiv cea de primăvară-vară 2025 pentru femei, vor fi realizate de echipa din studioul său cu care lucrează de mai mulţi ani, a precizat stilistul.

"La momentul potrivit va fi anunţat (numele) creatorului care va continua povestea casei", a adăugat Dries Van Noten, care va împlini 66 de ani în luna mai.

Activ în lumea modei din 1986 şi respectat unanim în acest microcosmos fără a deveni niciodată cunoscut publicului larg, "DVN", poreclit şi "Daddy Dries" sau "maestrul flamand", s-a impus în această industrie graţie unui talent precis: "tailoring"-ul.

Provenind dintr-o familie de croitori şi absolvent al Academiei Regale de Artă din Antwerp, Dries Van Noten şi-a prezentat colecţiile în cadrul Săptămânii Modei de la Paris începând din 1993. În 2018, grupul de lux Puig a achiziţionat o participaţie majoritară în casa de modă, care propune şi produse de frumuseţe şi parfumuri.

"La începutul anilor '80, ca tânăr din Antwerp, visam să-mi fac un loc în lumea modei. Cu sprijinul tuturor celor care m-au susţinut, acest vis s-a transformat în realitate. În prezent vreau să mă concentrez pe toate lucrurile pentru care nu am avut niciodată timp. Sunt trist, dar în acelaşi timp bucuros", a mărturisit Dries Van Noten, precizând totuşi că va rămâne implicat în parcursul casei sale de modă.

"Am pregătit această decizie de ceva timp şi simt că a sosit momentul să fac loc unei noi generaţii de talente pentru a aduce viziunea lor casei de modă", a adăugat designerul.

La sfârşitul lunii februarie, la Paris, Dries Van Noten a prezentat o colecţie toamnă-iarnă 2024 pentru femei care propune pasteluri, croieli ample, asemănătoare unor pijamale, şi genţi cu textură pufoasă, toate prezentate într-un şantier de construcţii parizian, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016