REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

DROGURILE din OLANDA, OBIECTUL MUNCII pentru TRAFICANȚII NOȘTRI!

DROGURILE din OLANDA, OBIECTUL MUNCII pentru TRAFICANȚII NOȘTRI!

Replica API 4 septembrie 2021 | 14:02 2225

Tot mai mulți traficanți de droguri au găsit o metodă la îndemână să se aprovizioneze cu marfă! Vorbim de comenzi online de pe site-uri din Olanda, coletele ajungând la destinație prin intermediul firmelor de curierat. Oamenii legii au declanșat anchete, mai multe persoane fiind prinse în fapt și băgate după gratii, inclusiv la Constanța. Însă, iată că fenomenul nu e pe cale să dispară prea curând.

Internetul a ajuns, în momentul de față, la un nivel incredibil. Poate că mulți au auzit de dark web, acolo unde sunt platforme de pe care te poți pune la curent cu tot ce înseamnă droguri. Cum să le prepari, de unde să le comanzi și chiar se găsesc recenzii despre dealerii de droguri. Nu dăm exemple pentru a nu da idei, însă de precizat este că oamenii legii sunt cu ochii pe toate aceste ”găselnițe”. Așa cum este precizat mai sus, un fenomen este acela că dealerii și-au făcut un obicei în a comanda ”marfă” din Olanda, care ajunge la destinație prin diferite forme, inclusiv prin firmele de curierat.

Au fost anchete și la Constanța, una dintre ele la începutul anului curent. Atunci, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și 1 în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive. Este vorba despre Saharoschi Laurenţiu, Saharoschi Constantin Iulian, Toader Costin Alexandru, Cuţarof Daniel și Pamfilea Mihăiţă Evelin, care au fost arestați preventiv. Din cercetări a reieșit că, din august 2020 și până în prezent, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.

Iar de atunci au tot fost cazuri. Iar, recent, anchetatorii au descins și la Craiova.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.

Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori.

La data de 01.09.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj şi Olt, la locuințele inculpaților, cu ocazia cărora au fost identificate și ridicate, 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai Tariceanu a facut dintr-o generatie cu potential o gasca mare de junkies pe legale,el si cu acoltii sai care au avut magazine,licente,distributie.
9
0
jigodiile alea de olandezi care conduc Santierul din Mangalia , nu treg si ei ceva pe nas dimineata ?De aceea a ajuns santiereul in rahatul care este acum.
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436