REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dronă căzută în România, după un atac la granița cu Ucraina

Dronă căzută în România, după un atac la granița cu Ucraina

Victor ROTARU 12 octombrie 2023 | 09:51 3281

Autoritățile ucrainene confirmă căderea unei drone pe teritoriul României, urmare a unui atac din noaptea de miercuri spre joi.

Drona cazuta in Romania, dupa un atac la granita cu Ucraina

La ora 00.30, echipajele de frontieră au observat un incendiu, pe teritoriul României.

În jurul orei 02:00, în localitatea Ceatalchioi, în zona nelocuită, a fost observat un crater, de aproximativ 1,5 metri adâncime și 4 m diametru, iar în interior fibră de carbon fumegând.

Autoritățile ucrainene au confirmat căderea unei drone pe teritoriul României, urmare a atacului din noaptea de 11 spre 12 octombrie. Incidentul s-a produs la kilometrul 95 al Dunării.

Miercuri, 11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

MApN: Crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, descoperit în zona localităţii Plauru

„Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie.

În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații. 

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.”, au transmis reprezentanții MApN.

    


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca ale noastre autoritati au impresia ca ukrainenii cu rusnaci se joaca doar , se mai bat din cand in cand cu drone si rachete dar ce sa faci e si ei copii. Atat de senil esti sa ai impresia ca trag ukrainenii… Iti fac cinste cu un bilet de autocar peste granita si ne zici dupa a cui a fost drona. Ce zici ?
0
0
De ce autoritatile ukrainine confirma?de ce nu confirma ai nostrii ? De ce nu confirma ca sunt ale lor ?Dau vina pe rusi......stiti cum e vorba aceea....intaratai drace ca si mie imi place....
11
2
Ursii au drone ca sunt Putinisti
1
0
Era de la kinder?Montata fara schema
3
1
va place la nebunie sa mintiti si sa panicati oamenii. de ce nu spuneti ca a venit din Israel?
6
1
Groapa-i facuta de mos Gheorge care-l taiase … de la peste. Oricum, ai nostri au luat masuri de CONSERVARE SI IMPREJMUIRE, mai mult muire imprejur.
4
0
Specialiști în antiaeriene. Rămâneți la aurolac, lăsați dronele.
6
0
Vand Drona care scuipa cu flegme semi-solide
3
2
Gasiti poza cu craterul pe alte site-uri. Poza de aici nu este cea buna.
3
0
N-au vazut o drona in viata lor si emit pareri
5
2
Daca ala e "crater imens" provocat de explozia dronei ....eu sint popa,!hai sictir!si nu mai stergeti comentariile care nu va convin!
8
3
Gaura sia nu poate fi facuta de o drona! Aia e gaura de la o antiaeriana sau o racheta trasa provocator. Exact ca la polonezi. Au pregatit terenul si auimprastiat sapt trecute resturi de drone. Acum apare craterul. La polonezi nu le-a mers, romanii sunt p****i, pun botul. Cu generali ca ciuca si amirali ca chitac, e clar cat de idioti suntem.
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510