REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
24° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Drulă: O comasare a alegerilor este rea pentru democraţia din România; PNL încearcă să păcălească oamenii

Drulă: O comasare a alegerilor este rea pentru democraţia din România; PNL încearcă să păcălească oamenii

Victor ROTARU 21 decembrie 2023 | 00:00 242

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a dezaprobat ideea unei comasări a alegerilor prezidenţiale cu cele locale, apreciind că o astfel de variantă "este rea" pentru democraţia din România.

Drula: O comasare a alegerilor este rea pentru democratia din Romania; PNL incearca sa pacaleasca oameniiCătălin Drulă

"Cumva, mi-e mie ruşine de ruşinea lor, a celor de la PNL. Problema lor este că nu vor să meargă în faţa electoratului, cinstit. Dacă sunt alegeri pentru preşedintele României - nu ştiu dacă domnul Ciucă va fi candidat sau nu - dacă România îl doreşte, în majoritate, bazat pe două tururi, pe domnul Ciucă preşedinte, e un lucru legitim. Dacă românii care au valori de dreapta şi le-au văzut trădate în acest ciclu electoral mai doresc să dea un mandat PNL, vor merge la parlamentare şi vor pune ştampila în mod liber pe PNL. Ceea ce încearcă acum PNL este să păcălească oamenii. Dacă avem într-o localitate un primar PNL, poate că omul, când se duce, îi scapă votul şi face PNL la primar şi PNL la preşedinte. Asta nu e democratic. Am făcut şi o analiză pe constituţionalitate. Orice formă de comasare a alegerilor, bazat pe decizii anterioare ale CCR, este neconstituţională", a spus liderul USR.

Potrivit acestuia, "face rău" democraţiei "să te joci cu alegerile în mod tactic, încercând să păcăleşti votul". El a mai spus că este important ca, în contextul alegerilor, să aibă loc dezbateri dedicate fiecărei problematici. Totodată, preşedintele USR a subliniat că "nu poţi să ai prea multe alegeri într-o democraţie", deoarece votul reprezintă "esenţa" acestei forme de guvernare.

"Vestea cea mai proastă pentru PNL este că, oricum va organiza alegerile, se va întoarce ca un bumerang în faţă, pentru că nu pot scăpa de nota de plată a alegătorilor. Asta trebuie să le intre bine în cap. Nu i-a forţat nimeni să se ducă în braţele PSD, să ia Ministerul Finanţelor şi să facă cele mai anti-business politici. Nu i-a forţat nimeni să abandoneze o coaliţie reformistă de centru-dreapta pe care o aveau cu USR şi să se ia în braţe cu PSD", a menţionat Cătălin Drulă.

În cadrul emisiunii "Săptămâna preşedinţilor" de la Digi 24, Drulă a fost întrebat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, dacă Elena Lasconi a fost eliminată de pe lista pentru europarlamentare în urma votului exprimat la referendumul pentru familie. Liderul USR a replicat că îi dă dreptate premierului Marcel Ciolacu în privinţa faptului că lui Nicolae Ciucă îi stă mai bine când e natural şi când nu pune întrebări stabilite de consultanţi.

"Sunt de acord cu Marcel Ciolacu, îi stătea mai bine când... Am fost şi coleg cu domnul Ciucă în guvern şi, mă rog, aşa, la nivel uman, poate fi un om cu care să ai o conversaţie plăcută. Îi stătea mai bine când nu îi făceau consultanţii întrebările astea. Sunt impresionat de grija pe care o poartă selecţiei candidaţilor USR. E o poveste închisă pentru noi. Elena Lasconi este primar la Câmpulung. Noi avem o listă anunţată ieri, a Alianţei Dreapta Unită USR, PMP, FD, pentru Parlamentul European, în care sunt oameni excepţionali. Sunt mândru de lista pe care o propunem", a spus Cătălin Drulă, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai mizerii umane in politica de varf a Romaniei... PSD/PNL/USR/UDMR = ACEEASI MIZERIE!
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212