REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° ConstanÈ›a Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20° ConstanÈ›a Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Drulă: USR sesizează DNA şi autorităţile canadiene pentru manipularea bursei de către Marcel Ciolacu

Drulă: USR sesizează DNA şi autorităţile canadiene pentru manipularea bursei de către Marcel Ciolacu

Victor ROTARU 10 martie 2024 | 00:00 1886

PreÅŸedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că Uniunea SalvaÅ£i România sesizează DNA ÅŸi autorităţile canadiene "pentru manipularea bursei" de către premierul Marcel Ciolacu ÅŸi cere demisia acestuia.

Drula: USR sesizeaza DNA si autoritatile canadiene pentru manipularea bursei de catre Marcel Ciolacu

Cătălin Drulă a trimis în această dimineaţă sesizare oficială la Ontario Securities Commission, instituÅ£ia care supervizează tranzacÅ£iile bursiere din Canada, "pentru a investiga o posibilă manipulare" a acÅ£iunilor companiei Gold Corporation, informează USR.

"Noi vom depune plângere penală la DNA. Pentru manipularea pieÅ£ei de capital ÅŸi subminarea economiei naÅ£ionale, v-am spus că vom sesiza inclusiv reglementatorul pieÅ£ei de capital din Ontario, din Canada, unde este listată Gabriel Resources, compania din spatele proiectului RoÅŸia Montană, pentru că manipularea pieÅ£ei de capital înseamnă că unor oameni le sunt furaÅ£i banii pe baza unor afirmaÅ£ii false", afirmă liderul Uniunii SalvaÅ£i România.

Conform comunicatului USR, Cătălin Drulă a avertizat din 1 februarie "că declaraÅ£iile iresponsabile" ale premierului Marcel Ciolacu ÅŸi ale miniÅŸtrilor "nu fac altceva decât să îmbogăţească, pe bursă, băieÅ£ii lor deÅŸtepÅ£i". Valoarea acÅ£iunilor Gabriel Resources a crescut pe tot parcursul lunii februarie, pe fondul declaraÅ£iilor ÅŸi acuzaÅ£iilor lansate de PSD ÅŸi PNL, care anunÅ£au pierderea procesului ÅŸi plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari, menÅ£ionează sursa citată.

Drula: USR sesizeaza DNA si autoritatile canadiene pentru manipularea bursei de catre Marcel CiolacuCătălin Drulă

 

"Practic, într-o singură lună, pe baza declaraÅ£iilor iresponsabile ale lui Marcel Ciolacu, Marcel BoloÅŸ ÅŸi colegii lor de partid, valoarea acÅ£iunilor s-a dublat. Compania canadiană are acum o capitalizare bursieră de peste 800 de milioane de dolari canadieni, ceea ce reprezintă mai mult de 600 de milioane de dolari. Aproape exclusiv pe baza disputelor din România, acÅ£ionarii au câÅŸtigat mai mult de 300 de milioane de dolari", se arată în comunicat.

Drulă adaugă că premierul trebuie investigat de autorităţi precum DNA, ASF sau ANI.

"PSD-ÅŸtii au făcut, probabil, bani. Ciolacu trebuie investigat ÅŸi de autorităţile române. Avem DNA, avem ASF, care este autoritatea română de supraveghere a pieÅ£ei de capital, ÅŸi mai avem ANI, AgenÅ£ia de Integritate. Åži să nu uităm că sunt de notorietate ÅŸi investigaÅ£iile de presă care arată că premierul Ciolacu îÅŸi desfăşoară afacerile prin intermediul apropiaÅ£ilor, cum este doamna Docuz, dar ÅŸi nepotul său din Buzău", susÅ£ine preÅŸedintele USR.

Cătălin Drulă a afirmat că românii care Å£in la Å£ară au protestat faţă de un proiect ilegal, faţă de cianurarea României. "Noi, românii care Å£inem la Å£ară, am protestat faţă de un proiect ilegal, faţă de cianurarea României. Spunea zilele trecute premierul Ciolacu că vrea referendum. Îl provoc să pună referendum pe 9 iunie privind cianurarea României. Să vedem ce îÅŸi doreÅŸte România, după ce PSD a furat-o atâÅ£ia ani de zile, începând de la Victor Ponta, primul care a vorbit în 2014 despre despăgubiri de miliarde, ÅŸi până la toată propaganda presedistă deşănÅ£ată din ultima lună în care nu cred că există comunicator, de la domnul RomaÅŸcanu la domnul Ciolacu, care să nu fi anunÅ£at miliarde de euro pe care România le va plăti", conchide Cătălin Drulă, preÅŸedintele USR.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, liderul USR cere demisia premierului Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că a manipulat piaÅ£a de capital prin declaraÅ£iile sale. Astfel, dacă pe 31 ianuarie 2024 valoarea unei acÅ£iuni Gabriel Resources valora 0,45 dolari, pe 7 martie, cu o zi înainte de verdict, acestea ajunseseră la 0,87 dolari.

"AcÅ£iunile s-au dublat imediat după declaraÅ£iile lui Marcel Ciolacu cu privire la iminenÅ£a pierderii procesului în cazul RoÅŸia Montană. A fost o hoÅ£ie coordonată de însuÅŸi premierul României, o creÅŸtere artificială ÅŸi controlată a acÅ£iunilor. (...) Cum va mai putea Marcel Ciolacu să negocieze ceva pentru România din calitatea de premier al ţării, în condiÅ£iile în care am văzut că reprezintă interesele unui grup organizat? Niciun partener străin nu va mai avea încredere într-un astfel de premier, implicat într-o escrocherie pe bursă. Avem de-a face cu o manipulare deliberată, cu beneficii ilegale pentru câÅ£iva", susÅ£ine Cătălin Drulă.

Guvernul a informat vineri seară că România a obÅ£inut câÅŸtig de cauză în dosarul RoÅŸia Montană, judecat la Curtea de arbitraj internaÅ£ional de la Washington (ICSID) contra companiei Gabriel Resources.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti batut in cap rau de tot sa faci o asa comparatie. Ne e mila de tine.....
2
0
Drula, acest Sosoaca in minitura...
2
3
romanii sunt satui de talharii din pnl si psd...zici hai sa vad pe cine votez, nu extremisti... ok, ar ramane usr, DAR, cand vezi ca seful unui asa zis partid modern , secomporta ca o tzatza gen sosoaca, iti vine sila ! Nu mai zic, cat a fost usr la guvernare, ce pitzipoace au aparut prin port, in functii de conducere, la companiile de stat!
2
2
Colacu a declarat că: Mă doare la Drulă!
2
1
Drula/ Bula !, Sesizeaza tu DNA-ul si impotriva Bubosului de Arici numit Ciolos si impotriva Moliei numita Mugur Isarescu. Bubosul Arici Ciolos pentru subminarea economiei nationale, prin includerea Rosiei Montana in patrimoniul UNESCO si impotriva Moliei Isarescu pentru instigare si favorizarea Bubosului. Drula/Bula !, Iti mai aduci aminte cum iesea Molia si declara ca BNR nu va cumpara nici macar un kg de aur extras de la Rosia Montana ?. Hai viteazule Drula-Bula !. La ataaaac !. Pe ei, pe mama lor !.
1
3
Nefericitule Drula !, Bine zice Amaratul Asta. Invata , Baaa Drula, Sula, cum functioneaza Bursa. Daca tot iti infigi coltii in curul lui Ciolacu covrigarul ( in orice functie va ajunge acest fost gonac al lui Haisam, tot un biet gonac va ramane), mai intai vezi cine si cat a tranzactionat pe Bursa actiuni GB, umflate de declaratiile de gonac cacacios ale lui Marselino covrigarul si,cauta apoi , documenteaza-te si aduna probe, asupra legaturilor gonacului Marcel de Simileasca cu cei ce au tranzactionat pe Bursa din Toronto actiuni umflate de declaratiile lui Marselino.
2
4
Nici o problema , cine a pus botu la spagi va trebui sa dea banii inapoi.
11
0
Cum era de asteptat, se iveste un Drula dintr-un partid sa faca circ international....noi avem europarlamentari care voteaza contra Romaniei,,,acelasi USR....si altii
9
11
nu prea itelege cum functioneaza capitalizarea la bursa. Cele 300 de milioane sunt bagati in actiuni, nicidecum in buzunarul cuiva. La fel cum au fost bagati mai an intr-o comanie obscura printr-o miscare de protest pe Reddit. Daca maine actiunile FB ar valora 0 lei si actionarii nu au vandut cand valorau 10000, sunt la fel de saraci ca Drula. Ma rog, Drula e sarac doar la minte
12
9
Sesizeaza ca sa pierdem ca asa trebuie..tipic romanesc...
9
10
numai ca nu e cazul sa ne facem mari iluzii cu privire la dna ramane sa asteptam o reactie a autoritatilor canadiene si o ancheta jurnalistica serioasa escrocul de ciolacu si gasca din spatele lui au manipulat bursa in favoarea unor escroci si evident au castigat si ei ceva din prada
23
5

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620