REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Drumul comunal care leagă Cobadin de Conacu se inundă la fiecare ploaie, după ce a fost reabilitat. Video

Drumul comunal care leagă Cobadin de Conacu se inundă la fiecare ploaie, după ce a fost reabilitat. Video

Andreea VLAICU 7 august 2024 | 00:00 368

Oamenii din localitatea Conacu, ce aparține de comuna Cobadin, au așteptat ani de zile modernizarea drumului DC26, care leagă cele două localități. În luna octombrie a anului 2022 a fost atribuit contractul privind reabilitarea drumului comunal, lucrările fiind, între timp, finalizate. Totuși, sătenii reclamă faptul că reabilitarea nu a fost făcută cu simț de răspundere, astfel că, la prima ploaie acesta... s-a inundat.

Drumul comunal care leaga Cobadin de Conacu se inunda la fiecare ploaie, dupa ce a fost reabilitat. Videoinundație pe drumul reabilitat

Primăria comunei Cobadin a atribuit, în luna octombrie a anului 2022, societății Asfalt Dobrogea, contractul privind proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare drum comunal DC26 Conacu”. Valoarea totală a contractului s-a ridicat la 6.326.543.51 lei, fără TVA, iar firma câștigătoare a fost desemnată societatea Asfalt Dobrogea. Lucrările care au făcut obiectul contractului au cuprins modernizarea tramei stradale în comuna Cobadin, prin reabilitarea a DC26 și a 4 străzi din localitatea Conacu, lungimea totală a drumurilor reabilitate fiind de 5.226 de metri.

Drumul comunal care leaga Cobadin de Conacu se inunda la fiecare ploaie, dupa ce a fost reabilitat. Videopietre rămase după inundație

După ce a fost modernizat, drumul s-a inundat

Înainte, drumul care leagă Conacu de Cobadin era unul pietruit, plin de gropi, care a dat mari bătăi de cap locuitorilor din zonă și care a trimis multe mașini în service. Lucrările au început în luna iulie a anului trecut, s-au și terminat, între timp, însă rezultatele sunt mai devastatoare decât dacă nu s-ar fi acționat deloc asupra drumului. Din cauza ploii abundente din ziua de marți, 6 august a.c., șoseaua s-a inundat. „Le-am spus să-l cheme pe inginerul proiectant. Dar nimic. M-am certat cu ei pentru că trece apa pe la gardul meu. Mai are puțin și îmi dărâmă gardul. Apa „mușcă” din pământ și se surpă și șoseaua”, ne-a sus un sătean. Iar după ce apa trece, în spate rămân... pietrele.

Drumul comunal care leaga Cobadin de Conacu se inunda la fiecare ploaie, dupa ce a fost reabilitat. Videopietre rămase după inundație

Ținem să precizăm faptul că am încercat să-l contactăm pe primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, pentru a ne oferi un punct de vedere privind situația, însă fără niciun rezultat.

Date despre Asfalt Dobrogea SRL

Societatea are sediul în Constanța, fiind înființată în anul 2008. Asociați sunt Iurin Pancencu, care deține și funcția de administrator și Vasilica Comănescu, soția defunctului Grigore Comănescu, din judeţul Călăraşi, care era asociat majoritar. În anul fiscal 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 72.706.094 de lei, profit în valoare de 633.463 de lei și datorii ce se ridică la suma de 132.432.649 de lei.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand era noroi era rau, acum e apa si e mai rau. Oricum e, primarul e de vina ca ploua? Parca T*o facea slujbe pentru ploaie. L-ati contactat?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303