REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.8° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
32.8° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

DUMITRACHE: DONȚU s-a dat singur afară, după întâlnirea cu LUPU

DUMITRACHE: DONȚU s-a dat singur afară, după întâlnirea cu LUPU

Replica API 30 mai 2021 | 11:38 5358

PSD Constanța fierbe după palma usturătoare primită de la consilierul județean Gheorghe Donțu, care a votat în favoarea proiectului inițiat de conducerea CJ privind acordarea unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală. Nu s-ar fi făcut o tragedie din asta, dacă primarii PSD ar fi primit și ei, asemenea colegilor liberali, sume mai mari de bani, și nu pe criterii politice, așa cum susțin social democrații. Pe de altă parte, ar mai fi un aspect care a stârnit revolta social democraților: întâlnirea lui Donțu, de dinaintea ședinței CJ, cu conducerea PNL Constanța. Trădarea lui Donțu a condus la excluderea sa din partid.

Când credeam că s-au limpezit în apele în organizația județeană a PSD Constanța, ele au devenit, din nou, tulburi. Social democrații au primit o lovitură după ce Gheorghe Donțu, un personaj catalogat de unii colegi drept Alfa și Omega, ar fi trădat partidul și s-ar fi aliat cu opoziția. Înainte de ședința de Consiliu Județean, Gheorghe Donțu ar fi avut o întâlnire cu conducerea PNL și, în urma discuțiilor, social democratul și-ar fi oferit sprijinul în procesul de votare a proiectelor, în special cel privind acordarea sumelor către administrațiile locale.

Dumitrache: Donțu s-a pus singur în afara partidului

Ion Dumitrache, președintele interimar al PSD Constanța, a declarat, pentru Replica, cum au stat lucrurile și cum a ajuns Gheorghe Donțu, din personajul principal și de nădejde, oaia neagră a partidului. ”Pe Gheorghe Donțu nu l-a dat nimeni afară, s-a pus singur în afară partidului, din moment ce, cu o săptămână înainte, s-a întâlnit cu Mihai Lupu să discute proiectele, și nu cu primarii PSD, așa cum ar fi fost normal, să-i întrebe ce ce probleme au. Comunicarea era clară, stabilită la nivel de principiu. Astfel, prin ceea ce a făcut, s-a autoexclus, nici nu a venit la ședință să explice cum au stat lucrurile, așa cum au făcut ceilalți doi care au primit avertisment, pentru că și-au argumentat motivele”, a declarat Ion Dumitrache. ”La municipiu, am participat la întâlnirea cu ședințele cu consilierii. S-a stabilit să votăm pe fiecare punct. Noi nu blocăm orașul, vom sprijini toate proiectele care vin în beneficiul cetățeanului și a orașului. Constanța are nevoie majoră de proiecte care să îndrepte în direcția corectă orașul.Votăm dezvoltarea orașului, venim cu proiecte.”, a continuat liderul PSD.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța

Dar de ce a ales Donțu să treacă de partea cealaltă a baricadei? ”Dacă ne uităm în istoricul lui, ca evoluție socială, politică, economică, totul e legat de acțiunile politice. Nu din lipsa de experiență politică sau de alt gen. El, în partid zicea că e apropiatul primarilor. Unde e această apropiere?”, se întreabă Dumitrache.

Cîrjaliu: Donțu a vânat interese și a adunat funcții

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, întărește declarațiile liderului PSD și spune că Donțu a făcut, și de data aceasta, ce a vrut, fără să țină cont de doctrina partidului. ”Nu a avut discuție cu noi. Ca de obicei, făcea totul după capul lui, era Alfa și Omega. A încercat să-i convingă pe ceilalți consilieri PSD să voteze această repartiție a rușinii, motivând că aceasta e linia partidului. L-am întrebat cine i-a trasat lui aceasta linie, a spus că nu era nevoie. Atunci, am zis să ne lase în pace. Ori a bătut palma cu cineva ... S-a înțeles cu PNL, cu USR. Nu am crezut niciodată că va aduce plus valoare partidului. De când a venit în partid a făcut numai rău, s-a gândit numai la el, a vânat interese, a adunat funcții”,a declarat Cîrjaliu.

Cristian Cîrjaliu

Acesta a anunțat că va contesta hotărârea de consiliu privind repartiția banilor către primării. ”86 la sută din sumă a distribuit o preferențial către primăriile PNL, restul de 14 către PSD. Ne răzbunăm? Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Am fost luați prin surprindere. Hotărârea de repartizare e nelegală. O atac în instanța, săptămâna viitoare. Codul administrativ prevede că hotărârile de CL și CJ se comunica cu 5 zile înainte de începerea ședinței. Această hotărâre a fost adusă la cunoștință comisiei din CJ la 9.12 minute în ziua ședinței”, a completat primarul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ti ajunge 2x1 holding ? Ce mai vrei de ai intrat in politica ?si felix la fel
1
0
mai agariciule ,fata ce face in senat ,tai iarba la caini?pentru locul ei a dat afara un fost primar corect pana in maduva oaselor...lepre comuniste tu si stroooe!
8
1
Astia nu se cearta ca aia din PNL sau USR;la PSDisti daca ai miscat in front esti afara,astia au disciplina ca la rusi.
4
2
Uitati ureche pe ala zici ca e felie de cozonac
4
1
Niste marlani...
9
1
ati distrus judetul si orasul Constanta timp de 20 de ani si acum veniti voi cu proiecte, poate pentru camarila pesedista, jigodiilor
29
12
Cei fara de pata au comandat un camion cu pietre si-au inceput sa arunce, ca nu prea mai au ce face.
16
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016