REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
20.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Dumitru BABU a pierdut, DEFINITIV, procesul cu Horia CONSTANTINESCU. Vindea măști NECONFORME

Dumitru BABU a pierdut, DEFINITIV, procesul cu Horia CONSTANTINESCU. Vindea măști NECONFORME

Replica API 1 aprilie 2021 | 14:34 7595

Mitică Babu, în caz că ați uitat, vorbim despre fostul viceprimar al Constanței, a pierdut războiul cu Horia Constantinescu. OPC a reușit să demonstreze în instanță că societatea lui Babu vindea măști neconforme. Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care a fost sancționat.

În luna mai a anului 2020, fostul viceprimar Dumitru Babu s-a dat, din nou, în spectacol, fiind implicat într-un scandal cu iz penal. Acesta a fost acuzat de către un comisar al CJPC Constanța de agresiune fizică. Totul s-a întâmplat în cadrul unui control desfășurat de echipa OPC la una din firmele fostului vice, SC Dalgeco Confecții Textile SRL, situată pe Șoseaua Mangaliei. Pe lângă plângerea la poliţie formulată de comisarul agresat, Babu s-a ales şi cu o amendă de la OPC, pentru nereguli descoperite în urma controlului.

Acțiunea viza verificarea calității și conformității măștilor vândute de firma politicianului, prin intermediul marilor lanțuri comerciale. Babu a contestat amenda însă a pierdut definitiv procesul cu OPC-ul, aşa că procesul verbal de contravenţie a rămas valabil. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Constanţa, luna trecută.

Reamintim că, la începutul lunii mai, a avut loc control efectuat de o echipă OPC, din care făcea partea Horia Constantinescu, dar și comisarul Maria Obreja. Aceasta din urmă l-a acuzat pe vicele Constanței că a agresat-o fizic, fiind nevoie de intervenția poliției. "Domnul Babu a venit nervos spre mine, deoarece filmam. Mi-a dat peste mâini, m-a prins de braţul stâng, m-am tras deoparte și mi-a zis să ies afară. Colegii s-au pus scut în faţa mea. Fratele lui încercau să-l calmeze",ne-a povestit, după incident, Maria Obreja, pentru Replica. Comisarul a depus plângere pe numele lui Dumitru Babu, fiind deschis și un dosar penal.

Babu a fost amendat în baza OG 21art 7.b, care prevede că distribuitorii trebuie:

- să se asigure că produsele oferite spre comercializare sunt sigure şi respectă condiţiile prescrise sau declarate;

- să nu comercializeze produse despre care deţin informaţii sau consideră că pot fi periculoase;

- să anunţe, imediat, autorităţile publice competente, precum şi producătorul despre existenţa pe piaţă a oricărui produs de care au cunoştinţă că este periculos;

- să retragă de la comercializare produsele la care organele abilitate de lege au constatat că nu îndeplinesc caracteristicile prescrise sau declarate, dacă aceasta constituie singurul mijloc prin care se pot elimina neconformităţile respective;

- să asigure condiţiile tehnice stabilite de producător pe timpul transportului, manipulării, depozitării şi desfacerii produselor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016