REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Dumitru Jeanu: Dacă Mechenici va fi primar, Costinești va fi amanetat pe următorii patru ani. Video

Dumitru Jeanu: Dacă Mechenici va fi primar, Costinești va fi amanetat pe următorii patru ani. Video

Mirela PASCAL, Mariana MURAT 19 iunie 2024 | 00:00 4151

La mai bine de 10 zile de la alegerile locale, la CostineÈ™ti situaÈ›ia este incertă. Ba a câÈ™tigat actualul primar, Dumitru Jeanu, ba candidatul PNL, Gheorghe Mechenici... ba că diferenÈ›a dintre ei a fost de două voturi sau de un vot... nimeni nu mai È™tie È™i nu mai înÈ›elege nimic. Nici măcar Dorin Jeanu, care spune că, dacă în final va fi desemnat contracandidatul său, va ataca decizia la Curtea Supremă.

Dumitru Jeanu: Daca Mechenici va fi primar, Costinesti va fi amanetat pe urmatorii patru ani. Video

N-am mai auzit de o situaÈ›ie de genul acesta. Sper ca cei de la BEC să facă dreptate pentru că au toate dovezile în față, avem listele suplimentare, È™tim cum au votat È™i nu È™tim de ce au votat cei care nu au dreptul. Este o diferență de un vot È™i, având în vedere că sunt atâtea probleme, ar trebui să fie simplu”, spune Dumitru Jeanu. Problema de la CostineÈ™ti pleacă de la votul unei femei din Ucraina stabilită la Schitu care, deÈ™i nu avea drept de vot pe buletinele pentru primar a votat. „Doamna locuieÈ™te pe Schitului nr. 64, într-adevăr, are cetățenie ucraineană, deci nu putea să voteze È™i la locale, dar aÈ›i văzut... v-am prezentat înainte È™i lista suplimentară unde doamna este trecută È™i a semnat. Mai grav este că ulterior au mers È™i au făcut È™i o declaraÈ›ie notarială care nu are nici o valoare juridică prin care spune că a votat doar la europarlamentare. A semnat È™i pe o listă È™i pe alta. Deci clar a votat È™i la locale. CeilalÈ›i, am înÈ›eles că este vorba despre ginerele È™i fata dânsei, au dublă cetățenie È™i puteau vota dar dânsa nu se încadrează.”

În continuare, un alt vot care ar fi dus la problemele de la CostineÈ™ti este cel al lui... Păcală Ionel, din Drobeta Turnu-Severin, care È™i-a făcut viză de flotant în CostineÈ™ti, sat Schitu. Însă viza a fost întreruptă câteva zile, ceea ce înseamnă că nu trebuia să voteze. „Când ai o viză de flotant, o viză de reÈ™edință, trebuie să ai continuitate. Dânsul a întrerupt-o de pe 8 sau 9 mai È™i a revenit abia pe 20. Deci nici acolo nu se respectă legea È™i nu este continuitate. S-a descoperit, în urma verificărilor,  încă vreo 19 cetățeni care au votat fără a avea reÈ™edință în CostineÈ™ti. Deci de la zi la zi apar cum au apărut È™i voturile acelea. Aveam un vot avantaj la câteva ore, au mai găsit un vot pentru candidatul PNL È™i a doua zi, într-un sac la Consiliul JudeÈ›ean, au mai găsit alt buletin. Cum o fi apărut peste noapte aÈ™a în alt sac două voturi, Dumnezeu È™tie”, a mai spus primarul.

Ce s-a mai descoperit concret la CostineÈ™ti? Și de ce durează atât de mult ca BEC să ia o decizie finală? „IniÈ›ial, a fost întocmit È™i un proces verbal eronat pentru că în acel proces verbal s-au luat în calcul È™i voturile care nu aveau È™tampila de control È™i oricum acelea erau nule. S-au luat în calcul două pentru candidatul PNL unul pentru mine, apoi BEJ a anulat acea hotărâre de BCL, a revenit asupra ei. Apoi s-au retras cele două de la candidatul PNL È™i unul de la mine È™i au rămas 772 la 771. TotuÈ™i, la finalul procesului verbal, chiar dacă a trecut 774 în dreptul lui È™i 772 în dreptul meu la sfârÈ™it l-a desemnat câÈ™tigător cu 771 de voturi pe el, nimeni nu a mai înÈ›eles nimic. Au corectat acel proces verbal È™i bineînÈ›eles că am făcut o nouă contestaÈ›ie. Sunt prea multe probleme care se tranÈ™ează. IniÈ›ial, când am preluat buletinele de vot la CostineÈ™ti erau 1077 voturi cu proces verbal sigilate în sac, când s-au numărat pe secÈ›ia de votare, la sfârÈ™itul zilei de 9 iunie au fost 1081 sau 1082, pentru că apoi la BCL să apară 1610. Vă daÈ›i seama, au fost trei procese verbale diferite nu mai înÈ›elegem nici noi nimic. O harababură, presiune mare... comasarea alegerilor a creat o presiune suplimentară, n-au avut un control exact.”

Va contesta decizia BEC?

Dumitru Jeanu spune că va contesta decizia BEC, dacă va fi în defavoarea lui. „Oricum, nu mă voi opri până nu se va face dreptate pentru că È™tiu că am dreptate. Pentru că fiind această diferență de un vot nu vom È™ti niciodată cum s-a făcut diferenÈ›a. Eu È™tiu pe cine a votat doamna din Ucraina, pe candidatul PNL. Ginerele ei È™i-a făcut o vilă foarte frumoasă pe Schitului dar a tot vehiculat pe Facebook că nu cunosc oamenii din localitate, îi cunosc foarte bine... pe dânsul îl cunosc dar nu este normal să se dea cetățean european”. 

În continuare, actualul primar spune că „presiunea este È™i politică, mi se pare că se încearcă È™i impunerea a celuilalt candidat mie mi se pare că ar trebui anulat, reluate È™i chiar mi-aÈ™ dori să fie toată lumea acolo È™i presă È™i toate organele reabilitate. Au fost presiuni de la început, nu este normal să stea candidaÈ›ii pentru funcÈ›iile de consilieri printre alegători, la coadă, ore întregi, au băgat oamenii în față, i-au împins pur È™i simplu i-au dus la vot nu e normal. Într-adevăr au fost oameni bolnavi cu probleme au fost copii mici dar nu este normal să fie asemenea presiune”.

CostineÈ™ti va fi amanetat pe următorii patru ani în urma promisiunilor făcute de acest candidat

Întrebat care a fost relaÈ›ia lui cu candidatul PNL, până la momentul alegerilor, având în vedere că a fost viceprimar, Dumitru Jeanu a răspuns: „De la început, el a fost pus printr-o majoritate cu PSD-ul. Culmea, eu am fost atunci la PMP È™i doi ani au avut ei majoritate, nu ne-am înÈ›eles deloc cu dânsul È™i-a văzut de treburile sale, din afacerile sale È™i È™tiÈ›i ce este mai ciudat? Pentru că toată această campanie a fost pe negativ, s-a atacat primarul, viceprimarul È™i-a văzut de treabă, a încasat banii în fiecare lună fără să facă mai nimic È™i cu toate că a făcut parte din acest aparat, el a spus că primarul este de vină pentru ce e la CostineÈ™ti, ceea ce nu mi se pare nici corect. Trei ani È™i jumătate s-a plimbat prin comună È™i a spus «Primarul este de vină, eu am vrut să fac dar primarul este un băiat rău». Oricum, dacă nu voi mai fi primar, CostineÈ™ti va fi amanetat pe următorii patru ani în urma promisiunilor făcute de acest candidat, promisiuni de chioÈ™curi tarabe către cetățeni, ca să îl voteze È™i îmi asum tot ce spun. Am informaÈ›ii în sensul acesta

În încheiere, Dumitru Jeanu spune că va sta în opoziÈ›ie, pentru că „am mai fost consilier È™i mă pricep È™i după aproape patru ani în această funcÈ›ie”. Sau poate va fi viceprimar... „Nu È™tiu dacă accept, cred că pot mai mult”, a conchis Jeanu. Indiferent dacă va fi desemnat primar Jeanu sau nu, în Consiliul Local va fi nevoie de alianÈ›e pentru că, atât PNL, cât È™i PSD, au câte 5 mandate, plus alte 3 AUR. 

Interviul integral îl puteÈ›i urmări în materialul VIDEO de mai jos:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510