REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

După 5 ani de la accidentul feroviar de la Poarta 9, vinovații au fost trimiși în judecată!

După 5 ani de la accidentul feroviar de la Poarta 9, vinovații au fost trimiși în judecată!

Virgil STOIAN 22 mai 2023 | 00:00 1550

Un accident feroviar a avut loc în dana 102/104 din portul Constanța, în ianuarie 2019, după ce un tren de marfă a intrat în coliziune cu o cisternă cu motorină. La 4 ani de la incident, magistrații  din cadrul Judecătoriei Constanța au dispus începerea judecății celor vinovați pentru producerea accidentului. Astfel, Loredana C., impiegat de mișcare, a fost acuzată de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă, iar Marian S.. șoferul cisternei, de distrugere sau semnalizare falsă.

Dupa 5 ani de la accidentul feroviar de la Poarta 9, vinovatii au fost trimisi in judecata!Un accident feroviar a avut loc în dana 102/104 din portul Constanța,pe 25 ianuarie! Un tren de marfă a intrat în coliziune cu o cisternă cu 30.000 de litri de motorină. Menționăm că o persoană a fost rănită, fiind vorba de mecanicul care a sărit. Potrivit oamenilor legii, conducătorul autocisterne nu s-a asigurat la nivelul trecerii cu calea ferată, moment in care a fost acroșat de locomotiva unei garnituri de tren. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a manevrantului locomotivei, care a sărit din tren.

Dupa 5 ani de la accidentul feroviar de la Poarta 9, vinovatii au fost trimisi in judecata!

De ce au fost acuzați cei doi

Procurorii au finalizat cercetările în acest caz, și au trimis dosarul în instanță, iar judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecății. ”Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în prezenta cauză penală. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii:  C E-L, trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă, S M, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugerea sau semnalizarea falsă”, se arată în minuta instanței, din 5 mai.

Loredana C. a fost acuzată că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în funcţia de impiegat de mişcare, nu a acționat comanda locală de închidere a instalației de semnalizare automată fără semibariere de la km 2+162, aflată la trecerea la nivel cu calea ferată din zona 102 a Portului Constanța, fapt ce a dus la coliziunea locomotivei DHC 857, ce tracta 8 vagoane de marfă, cu ansamblul auto format din capul tractor şi semiremorca cisterna. În același timp, Marian S., șoferul capului tractor, a fost acuzat că  nu s-a asigurat în trecerea pasajului de cale ferată, în urma impactului semiremorca cisternă fiind răsturnată şi fiind înregistrate atât pagube materiale la nivelul instalaţiilor de cale ferată, la linia de contact, la liniile de cale ferată şi la parapetul metalic al drumului, cât și vătămarea corporală a șefului de tren și a mecanicului, care au sărit înainte de impact de pe scara locomotivei aflată în mers.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru ca n-au dat destul procurorilor si judecatorilor mwisti si corupti !!!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016