REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

După 8 martie, scăpăm de starea de alertă!

După 8 martie, scăpăm de starea de alertă!

Replica API 5 martie 2022 | 00:43 15408

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu mai e necesară prelungirea stării de alertă, începând cu 8 martie. Măsurile ce vor fi eliminate vor fi explicate pe larg, în perioada următoare.

”Se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei, doi ani grei, în care existența a fost modificată radical. Peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala. Aceste cifre exprimă multă suferință. Nu am fi putut reuși fără solidaritatea românilor care au înțeles și respectat regulile. Le mulțumesc românilor pentru acest lucru, dar mulțumesc și medicilor, asistenților medicali, tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul. Mobilizarea exemplară a sistemului sanitar, în ciuda vulnerabilităților cu care s-a confruntat, a fost excepțională”, a spus Iohannis. ”Am învățat să ne protejăm, să fim responsabili și să ne respectăm. Vreau să subliniez că rămânem vigilenți pe mai departe. E important să continuă să ne vaccinăm și să ne protejăm. Va trebui să trăim, cel mai probabil, cu acest virus”,a mai precizat președintele.

Dacă pe perioada stării de alertă valabilitatea documentelor s-a prelungit în cazul în care au expirat, după ridicarea stării de alerta acestea mai rămân valabile încă 90 de zile, astfel ca romanii cu documente expirate trebuie sa meargă să le înnoiască.

O altă schimbare se refera la angajaţii din sistemul bugetar. Odată cu ridicarea stării de alerta nu se vor mai putea face detaşări la fel de uşor ca până acum. De asemenea, toate numirile făcute fără concurs în starea de alerta vor înceta în termen de 30 de zile.

Concursurile de angajare la stat, suspendate în perioada stării de alertă, îşi vor relua cursul, scrie stiripesurse.ro.

Odată cu ridicarea stării de alertă:

Dispare obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în țară, la accesul în localuri, magazine, instituții de spectacol și cultură.

Se revine la nunți, botezuri, spectacole, concerte, manifestații, workshopuri, concerte, activități sportive fără limită de participanți și fără distanțare

Activitățile de zi cu zi nu vor mai ține cont de rata de infectare și de incidența cazurilor Covid în localitate

Magazinele și localurile vor putea rămâne deschise și după ora 22.00

Nu se vor mai acorda tichete de 100 de lei pentru vaccinare

Elevii nu vor mai face cursuri fizic/online în funcție de numărul de infectări sau de paturi ocupate în localitate

Se elimina obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber

Angajații nu mai pot fi trimiși în regim de telemuncă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
imi vine rau
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768