REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

După ani de zile de chinuri... în sfârșit, Registrul Spațiilor Verzi e gata. VIDEO

După ani de zile de chinuri... în sfârșit, Registrul Spațiilor Verzi e gata. VIDEO

Mirela PASCAL 26 februarie 2024 | 00:00 2837

În mai 2018, Decebal Făgădău a semnat contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi cu Synergetics Coropration. Trebuia să fie gata în luna mai 2020, însă nu s-a respectat termenul. Între timp, mai exact, în 2019, Făgădău a inițiat un așa-zis Registru al Spațiilor Verzi, parțial, care a și fost votat în Consiliul Local, iar în 2020 a apărut pe site-ul primăriei o hartă veche de câţiva ani ce cuprindea, chipurile, toate spațiile verzi ce au fost inventariate de pe domeniul public și privat al municipiului Constanța. Adminsitrația care a venit la primărie în 2020 a moștenit contractul semnat de Făgădău, iar astăzi se pare că avem un registru, care trebuie să ajungă în fața consilierilor locali, pentru vot.

Dupa ani de zile de chinuri... in sfarsit, Registrul Spatiilor Verzi e gata. VIDEO

Registrul Spațiilor Verzi este un subiect tabu în Constanța. De-a lungul timpului, spațiile verzi din Constanța au fost ținta investitorilor imobiliari și a autorităților locale, parcurile precum Tăbăcărie și cel de la Casa de Cultură, fiind măcelărite, sufocându-ne de betoane și construcții haotice. S-a tot discutat despre un Registru al Spațiilor Verzi din Constanța, iar prin 2020 fostul primar Decebal Făgădău ne-a servit pe site-ul primăriei o hartă veche de câţiva ani ce cuprinde, teoretic, toate spațiile verzi, undeva la peste 533 de hectare, ce au fost inventariate de pe domeniul public și privat al municipiului Constanța.

Pentru inventarierea celor 533,290 de hectare  nu a fost urmată o procedură imperios necesară în vedea elaborării Registrului, și anume colaborarea cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, cu privire la regimul juridic al terenurilor

Registrul Spațiilor Verzi, din mandatul lui Făgădău

Prin 2022, a fost postat pe site-ul Primăriei Registrul Spațiilor Verzi, finalizat, aparent, de firma care l-a și elaborat, Synergetics Corporation, cea care se ocupă și de elaborarea PUG-ului. Însă  harta postată pe site nu ne-a lămurit prea mult.

Registrul Spațiilor Verzi postat în 2022 pe site

Registrul nu a fost votat în Consiliul Local și, evident, nu fusese făcute nici recepție. Iată că, după ani de chinuri și trudă, în sfârșit pare că avem un Registrul al Spațiilro Verzi. Vergil Chițac spune că a fost semnată recepția, asta înseamnă că nu mai sunt probleme, urmând să fie introdus în Coniliul Local. Când, rămâne de văzut?!

Dupa ani de zile de chinuri... in sfarsit, Registrul Spatiilor Verzi e gata. VIDEOVergil Chițac

Registrul spațiilor verzi, în momentul de față, trebuie să-l ducem în Consiliul Local, el este recepționat, este gata. Firma care a lucrat ne-a cerut să-i dăm garanția de bună execuție, i-am eliberat garanția, îl utilizăm, trebuie dus în CL. O să vorbesc cu doamna Georgescu, directoarea de la Direcția de Servicii Publice, legat de chestiunea asta. Cei care au făcut registrul de spații verzi au văzut că un teren este spațiu verde și l-au consemnat ca atare, însă noi trebuie să știm exact și situația lor juridică, dacă aparține domeniului public sau privat al orașului, sau dacă aparține unui proprietar. Sunt anumite terenuri pentru care acum studiem situația juridică.  Suprafața de spații verzi, la un moment dat, erau 20 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, adică în total 600 de hectare”, a declarat, pentru Replica, Vergil Chițac.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca malul portului de la Poarta 6 la Poarta 5 a ajuns spatiu verde, mâine o să fie parc, cred că nu ne mai facem bine...
0
0
Cred ca pe harta sunt reprezentate locurile unde se fumeaza iarba. Spatii verzi nu mai exista. Multumesc
0
0
unde mai e verde in mamaia ? Au taiat toti copacii de pe plaja, au betonat si construit pe toate spatiile verzi, nu s-au lasat si au trecut si pe malul lacului siutghiol unde au ras tot. Duceti-va dr acului cu registrul vostru. Cand mazare si fatalaul transau parcul si dadeau autorizatie pentru mol, nu aveati registru. Mu ri ti scar belor.
4
0
E un început bun.
0
0
Este vorba de "spartul verzei", nu de spațiu verde!!!! Se poarta gardul de beton pentru ce a mai rămas din parcuri!!!! Dacă ne conduc "Oil terminator8" și "marinati"!!!!
2
0
Ar fi bine ca acest document nemaipomenit de valoros pentru constanteni , sa fie verificat de cineva neutru! O echipa de cenzori, specialisti sau de corpul de control al statului roman! Asa , macar luat pe sarite! O verificare efectiva pe teren , cu harta in mana! La picior sau cu ruleta, babeste!
8
0
SI UNITATILE MILITARE SI POMPIERII SUNT TRECUTI LA SPATII VERZI..ARE CONSTANTA 500 DE HECTARE DE VERDEATA PE MARTE NU PE PAMANT.
7
0
Registrul ala cred ca are doua pagini restul sunt betoane makkedonesti
13
0
Degeaba ...nu va pricepeti sa conduceti orasul! Constanta nu e Academia Navala pe 10.000 mp. Aerele domniei dumneavoastra de la Academie sper ca au disparut! De fapt ati imbatranit brusc! Va mai amintiti de spatiile verzi inainte sa veniti dvs in oras. Se ocupa de ele un singur om, ce avea sange in vene, chef de munca si scoala in domeniu. Daaaaaa.......nu era omul partidului. Ma scuzati am uitat! Peste tot la conducere sunt oamenii partidului vostru......incapabili si fara experienta. Acum ca se apropie alegerile vreti sa faceti impresie.....dar e prea tarziu! Prea tarziu! Constanta nu va mai vrea! Noi o vrem pe Sosoaca! Ha,Ha,Ha!
21
4
Alt primar aceeas minciuna ca cel dinainte, firma Sinergetis care este in faliment a trecut si trotuare si terenuri private si curti betonate in acest registru. Acum Chitac ne minte ca si Fagadau ca este in regula.
24
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436