REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

După cât timp pot fi vaccinați copiii, dacă au făcut COVID?

După cât timp pot fi vaccinați copiii, dacă au făcut COVID?

Replica API 6 februarie 2022 | 18:02 1247

Acest val al pandemiei a fost supranumit și „valul copiilor”, pentru că varianta Omicron a adus mult mai multe îmbolnăviri în rândul celor mici decât precedentele tulpini. În același timp, valul cinci al pandemiei a coincis în România cu aprobarea vaccinului anti-COVID pentru categoria de vârstă 5 - 11 ani. Mulți părinți care voiau să-și vaccineze copiii s-au trezit că micuții s-au îmbolnăvit înainte de a apuca să se imunizeze, așa încât se întreabă acum ce pot face în continuare.

„Deși, într-adevăr, sunt mai mulți copii care sunt infectați, procentul lor raportat la populație nu este foarte mare, dar imediat ce copilul se simte bine, la o săptămână, la două săptămâni, atunci când a ieșit din izolare, dacă copilul este bine, sănătos, vaccinarea poate fi efectuată”, a precizat, vineri seara, într-o conferință de presă, Adrian Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Ea a fost întrebată după cât timp se pot vaccina copiii, mai ales din categoria de vârstă 5-11 ani, dacă au făcut deja COVID.

Doza booster nu devine obligatorie în România

În altă ordine de idei, secretarul de stat a reiterat recomandarea ca populația vulnerabilă să-și facă doza booster de vaccin, care și-a dovedit eficiența pentru a evita formele grave de boală, însă a spus că autoritățile din România nu iau în calcul opțiunea ca doza booster să devină obligatorie pentru desfășurarea anumitor activități, așa cum s-a întâmplat în anumite țări.

„Noi nu am luat în acest moment în calcul opțiunea ca doza booster să fie obligatorie pentru desfășurarea anumitor activități. Chiar eu personal nu consideră oportună această opțiune, nu pentru că necesitatea boosterului nu ar exista, ci pentru că încă nu avem suficiente motive să facem acest lucru. Preferăm să recomandăm tuturor, mai ales dacă fac parte din grupuri vulnerabile, să-și efectueze acest booster din simplul motiv că există uneori șansa nefericită, cu ghilimelele de rigoare, ca aceste persoane din grupuri vulnerabile să facă totuși o formă de îmbolnăvire severă și care poate să ducă la deces, așa încât sfătuim și recomandăm. Nu am luat în calcul o obligație”, a subliniat secretarul de stat, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moartecelorcareauinventatplandemiaaimoartedeasemeneapreseijegoaseplatitepentruaosugecucovrigul!!!
1
0
bagati vaccinuri in copii. O sa ajunga sa mearga pe strada cu priviri de tamp si scuipat in coltul gurii
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510