REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
23.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

După ce a făcut PRAF Registrul Spațiilor VERZI, MANOLACHE se ocupă, acum, și de CADASTRAREA orașului!

După ce a făcut PRAF Registrul Spațiilor VERZI, MANOLACHE se ocupă, acum, și de CADASTRAREA orașului!

Replica API 22 noiembrie 2021 | 00:07 3315

Nu și-a făcut un renume bun, cel puțin la Constanța, iar serviciile oferite sunt puse grav la îndoială de administrația locală însă cum, necum a mai prins un contract de la Primăria Constanța. Vorbim despre firma Theotop, una dintre elaboratoarele Registrului Spațiilor Verzi din Constanța, care a semnat, recent, cu Primăria, un nou contract în valoare de 3.421.280 lei. Societatea este deținută de Valeriu Manolache, un apropiat al fostului primar general din București, Sorin Oprescu și fost consilier PSD.

Valeriu Manolache

Valeriu Manolache a fost consilier general al Capitalei din partea PSD și președintele Asociației Patronale de Cadastru, Geodezie și Cartografie. Manolache are o avere impresionantă care cuprinde terenuri, case și peste un milion de euro în conturi, iar o bună parte din veniturile sale proven din firma Theotop S.R.L., firmă abonată de-a lungul timpului la contracte cu statul. Printre clienții săi se numără și Primăria Constanța care, în 2018, i-a dat spațiile verzi din Constanța pe mână, la fel și societăților Energetics Corporation, respectiv Esri Romania SRL. Theotop a fost, se pare, liderul asocierii celor trei firme.

contractul pentru Registrul Spațiilor Verzi

Contractul trebuia finalizat în mai 2020, însă în aprilie, același an, a fost prelungit, recepția finală fiind semntă recent, cu obiecțiuni, registrul având o sumedie de neconcordanțe.

Actul adițional ce viza prelungirea contractului a fost semnat de Valeriu Manolache.

Având această experiență neplăcută cu Theotop SRL, Primăria Constanța i-a pus în brațe un alt contract, și anume serviciile cadastrale necesare inscrierii în inventarul INIS, precum si înscrierea în evidențele de carte funciară a imobilelor ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Constanța. Acest contract, atribuit pe 1 noiembrie, îi umflă conturile lui Manolache cu 3.421.280 lei.

Theotop a elaborat și Registrul Spațiilor Verzi din București, considerat de Curtea de Conturi un eșec

Thetop a mai prins contracte, de-a lungul timpului, și de la CFR, Guvernul României sau Agenția Națională de Cadastru. S-a ocupat și de întocmirea Registrului Spațiilor Verzi din București, un contract oferit de Oprescu, de peste două milioane de euro, care, conform Curții de Conturi, s-a dovedit a fi un eșec, întrucât s-au cheltuit degeaba banii publici. „Acțiunea de întocmire a cadastrului verde și de intabulare a spațiilor verzi aparținând domeniului public poate fi apreciată până la momentul actual drept un eșec cu consecințe în utilizarea ineficientă și neeconomicoasă a fondurilor publice și a bunurilor aparținând domeniului public. La momentul actual Bucureștiul și România nu îndeplinesc criteriul european privind suprafața de spațiu verde/locuitor de minimum 26 mp/cap de locuitor până la 31 decembrie 2013 (conform OUG nr. 114/2007), însă odată cu finalizarea Cadastrului verde și eliminarea suprafețelor care nu aparțin domeniului public, valorile reale vor fi mult mai mici decât acest indicator țintă”, se arată în raport.

Fostul consilierul Valeriu Manolache a fost considerat cel mai bogat om din Primăria Capitalei, de la acea vreme, datorită celor 15 proprietăți dar și a conturilor de peste un milion de euro

Anul trecut, firma sa a avut cifra de afaceri de 4 047 457 lei și datorii de 1 059 306 lei. Asociat mai apare și Teofan Manolache, cu 25 % din acțiuni, restul revenindu-i lui Valeriu Marian Manolache.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nume bun, atunci sai dam la mwie
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303