REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

După ce a făcut varză urbanismul în Constanța, Radu Vânturache vrea să facă praf și ale localități din țară

După ce a făcut varză urbanismul în Constanța, Radu Vânturache vrea să facă praf și ale localități din țară

Andreea VLAICU 7 august 2024 | 00:00 357

Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului Constanța și fostul șef de la Serviciul Strategii și Planificare Urbană, unul dintre principalii vinovați ai haosului din municipiu se umple de bani din contracte cu statul. Mai nou, după ce a devastat Constanța, arhitectul ajunge cu afacerile la... Hațeg. De curând, firma REDV Birou de Arhitecttură și Urbanism, firma familiei arhitectului a câștigat un contract cu Primăria Hațeg, județul Hunedoara. În cadrul acestuia va oferi servicii de actualizare PUG al orașului și al localităților apartinătoare Silvașu de Jos, Silvașu de Sus și localitatea componentă Nălaţvad.

Dupa ce a facut varza urbanismul in Constanta, Radu Vanturache vrea sa faca praf si ale localitati din tara

În 2020, imediat după ce administrația PNL a preluat conducerea municipiului, a venit și cea mai așteptată demisie de la acea vreme din Primăria Constanța. Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului Constanța, a renunțat și la funcția de conducere de la Serviciul Strategii și Planificare Urbană, după ce anterior fusese demis din funcția de arhitect șef, plecând definitiv din administrația publică locală Constanța. De atunci, Vânturache și-a ocupat timpul cu diferite activități de arhitectură, pe care le-a derulat inclusiv la firma soției, REDV Birou de Arhitectură și Urbanism SRL, societate care „înghite” sute de mii de lei de la instituțiile statului. 

Dupa ce a facut varza urbanismul in Constanta, Radu Vanturache vrea sa faca praf si ale localitati din tara Primăria Hațeg

Iată că aceștia nu se opresc la nivelul județului și au ajuns cu afacerile de familie și în restul țării. La sfârșitul lunii iulie, Primăria Hațeg a atribuit un contract societății REDV Birou de Arhitectură și Urbanism SRL privind actualizarea Planului Urbanistic General al orașului și al localităților apartinătoare Silvașu de Jos, Silvașu de Sus și localitatea componentă Nălaţvad. Pentru serviciile oferite, firma soției lui Vânturache va primi 480.000 de lei, echivalentul a aproximativ 100.000 de euro.

În 2023, firma lui Vânturache a încasat de la stat 638.000 lei

Înainte de asta, atât în decursul anului 2023, cât și în decursul anului 2022, firma familiei Vânturache s-a umplut de bani și de la alte primării. De exemplu, în anul 2023, a încasat, în total, de la stat suma de  637.800 lei.

Dupa ce a facut varza urbanismul in Constanta, Radu Vanturache vrea sa faca praf si ale localitati din tara REDV Birou de Arhitectură și Urbanism SRL

De exemplu, de la Comuna Bilca a încasat, anul acesta, 265.000 de lei, și tot atât de la Comuna Vicovu de Jos.

Dupa ce a facut varza urbanismul in Constanta, Radu Vanturache vrea sa faca praf si ale localitati din tara contractele firmei lui Vânturache

Vânturache a mai elaborat PUG ului orașului Solca,d in Suceava, pentru 510.000 lei, dar a ajuns și prin județul Timiș, la Jamu Mare, de unde a încasat 440.000 lei. S-a ocupat și de PUG-ul orașului Gătaia, din Timiș, de unde a încasat 510.000 lei...iar lista poate continua.

Dupa ce a facut varza urbanismul in Constanta, Radu Vanturache vrea sa faca praf si ale localitati din tara contractele firmei lui Vânturache

Cifră de afaceri de doar 1 milion de lei

REDV Birou de Arhitectură și Urbanism SRL este o firmă cu obiectul de activitate „Activități de arhitectură”, înființată în anul 2005. Soția lui Vânturache, Eugenia, e unic asociat. În anul 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1.131.600 de lei, profit de 322.293 de lei și datorii de puțin peste 50.000 de lei, cu doar 3 angajați raportați.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303