REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
26.5° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

După ce a fost SUPRAIMPOZITATĂ, fosta șefă de la Trezoreria Constanța își modifică IMOBILUL de pe strada Traian

După ce a fost SUPRAIMPOZITATĂ, fosta șefă de la Trezoreria Constanța își modifică IMOBILUL de pe strada Traian

Replica API 5 ianuarie 2022 | 00:20 6505

Pena Antoniewicz, fostă șefa a Direcției Trezorerie și Contabilitate Publică Constanța, alături de soțul său, Antoniewicz Cristian Ioan, intenționează să construiască un imobil cu funcțiunea de structură turistică, pe strada Traian, numărul 4. După ce au obținut avizul pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului, cei doi afaceriști au depus, conform procedurii, și un memoriu de prezentare în care expun pe larg ceea ce ar urma să edifice la adresa mai sus menționată.

Nu mai este o noutate faptul că fosta șefă a Direcției de Trezorerie și Contabilitate Publică Constanța, Pena Antoniewicz, intenționează să construiască un imobil cu funcțiunea de structură turistică, în zona peninsulară. După avizul pozitiv al celor de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța cu privire la emiterea acordului de mediu, cei doi au mers mai departe, conform procedurii în vigoare, și au depus și un memoriu de prezentare al proiectului în care sunt detaliate mai multe aspecte.

Proiectul pentru care s-a depus memoriul de prezentare se numește ,,Consolidare, modernizare, supraetajare imobil existent S+P la imobil S+P+2E+M cu funcțiunea de structură turistică” și ar urma să fie edificat pe strada Traian, numărul 4, în zona peninsulară. În prezent, clădirea se află într-un stadiu de ruină. Construcția prezintă la momentul actual doar pereții parterului, fără planșee și acoperiș în partea supraterană. Planșeul peste subsol este, de asemenea, parțial prăbușit. Conform proiectului – consolidare, modernizare și supraetajare de la S+P la S+P+2E+M - se propune reconstruirea imobilului având regimul de înălțime inițial, cu menținerea suprafețelor și a arhitecturii originale a fațadei principale. Concomitent cu operațiile enumerate va avea loc și schimbarea de destinație din locuință în pensiune turistică.

Istoricul clădirii de pe strada Traian, numărul 4

Imobilul a avut inițial funcțiune turistică, având numele de Hotel Național, fiind cunoscut apoi sub numele de Hotel Marea Neagră, însă a ajuns în proprietatea ICRAL, fondul locative de stat din perioada socialist, fiindu-I atribuită destinația de locuință.

Imobilul își va păstra fațada originală, în stil Art-Nouveau

Conform solicitării beneficiarului, fața original, în stil Art-Nouveau se va reconstrui integral. Se va schimba funcțiunea din locuință în pensiunea turistică, funcțiunea compatibilă ce se înscrie în tendința de dezvoltare a zonei peninsulare a orașului Constanța. Se va demola parțial ruina existent, apoi se va trece la construcția propriu-zisă. Toate lucrările se vor executa cu protecția spațiului public pietonal de la strada Traian și cu maxima protecție a clădirilor învecinate. Fațadele clădirii vor fi finisate cu tencuială de var, cromatica fațadei va fi conform cu originalul. Se vor reface fidel modenatura fațadei către strada Traian, precum și elementele de feronerie și tâmplărie.

Pensiunea va dispune de 15 unități de cazare

Pensiunea va dispune de 15 unități de cazare, dintre care 13 camere duble și 2 camere single. La nivelul subsolului vor fi amplasate bucătăria, biroul, spații de depozitare, grupuri sanitare, vestiare și spații tehnice. La nivelul parterului vor fi amplasate un hol de primire cu recepție, cafenea/cofetărie și bar, iar la etajele 1, 2 și în mansardă vor fi amplasate 15 camere de cazare cu băi proprii, câte 5 pe fiecare nivel. Valoarea investiției pentru construcții și montaj se ridică la 1.782.000 de lei.

Imobilul a fost supraimpozitat

Impozitul imobilului deținut de cei 2 afaceriști a fost majorat cu 500%, după ce administraţia locală a constatat că este într-o stare tehnică deplorabilă, neîngrijită de proprietari. De precizat că Pena Antoniewicz este fosta şefă a Trezoreriei Constanţa şi a deţinut Rabbit Prod, firmă care a câştigat anul trecut licitaţia cu Primăria Constanţa pentru furnizarea de arbori şi arbuşti. Societatea a reuşit, astfel, să "spargă" monopolul pe care l-a deţinut ani de zile Pomacost.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303