REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

După ce au făcut praf lucrările, pricepuții care reabilitează bulevardele sunt „recompensați“ cu bani mai mulți!

După ce au făcut praf lucrările, pricepuții care reabilitează bulevardele sunt „recompensați“ cu bani mai mulți!

Mirela PASCAL 9 octombrie 2023 | 21:03 8809

Deși au făcut praf lucrările la marile bulevarde și în zona centrală, și și-au bătut joc de banii europeni, dar și de constănțeni, municipalitatea răsplătește firmele contractante cu... mai mulți bani. Consilierii locali municipali vor vota, sau nu, în ședința din 10 octombrie, proiectele de hotărâre inițiate de Vergil Chițac pentru majorarea tarifelor. În cadrul implementării contractelor de execuție lucrări au intervenit modificări în cuantum de până la 14,42 % din valoarea ajustată a contractului.

Dupa ce au facut praf lucrarile, priceputii care reabiliteaza bulevardele sunt „recompensati“ cu bani mai multi!

Consiliul local al municipiului Constanţa va fi convocat în şedinţă extraordinară cu convocare de îndată, marţi, 10 octombrie a.c., la ora 13.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi, regăsim proiectul de hotărâre nr. 437/2023 pentru modificarea HCL nr. 100/2019 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”. Suma totală a contractului a fost majorată la 113,84 milioane lei, cu TVA. Adică, în cadrul implementării contractelor de execuție lucrări au intervenit modificări în cuantum de 14, 42 % din valoarea ajustată a contractului.

Care sunt firmele care și-au bătut joc de banii europeni și de... Constanța

Firma care se ocupă de lucrări este HidroSalt, din București, care a fost implicată în numeroase contracte cu statul și care a fost implicată în numeroase litigii. Firma este controlată de frații Nicolae și Deugene Băiculescu, care este apropiată de Sorin Oprescu. În acte, firma este patronată de Georgeta Băiculescu și îl are administrator pe Marius George Băiculescu. În mandatul lui Oprescu, familia Băiculescu s-a numărat printre principalii contractori angajați de Primăria Capitalei.

Dupa ce au facut praf lucrarile, priceputii care reabiliteaza bulevardele sunt „recompensati“ cu bani mai multi!lucrările Hidro Salt, de pe Lăpușneanu
 
Regăsim pe ordinea de zi și proiectul  de hotărâre nr. 438/2023 pentru modificarea HCL nr. 99/2019 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa”. Suma totală a fost majorată la 111,97 milioane lei, cu TVA. Vorbim de o majorare cu până la 13,70 %.

Contractul pentru lucrările de mai sus a fost atribuit firmei Meva Concept SRL, care are unic asociat pe Paraschiv Ligia Andreea. Aceeași firmă cu sediul într-un apartament din București, care se ocupă și de lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, acolo unde supervizorul a pus-o, recent, să scoată dalele și să le monteze din nou. Încă din 21 iulie 2022, au început lucrările pe bulevardul Ferdinand. În anul 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 63 de milioane de lei, semn că nu este o firmă de dimensiuni mici. Probabil pentru că este o lucrare de dimensiuni foarte mari, firma a subcontractat, Mooz Services, fiind una dintre aceste firme, care aparține fostului director de la Confort Urban, Viorel Farcaș. Societatea a avut, anul trecut, profit de peste 4,4 milioane de lei și datorii de peste 50 de milioane.

Dupa ce au facut praf lucrarile, priceputii care reabiliteaza bulevardele sunt „recompensati“ cu bani mai multi!trotuarele de pe Ferdinand

De asemenea, pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 439/2023 pentru modificarea HCL nr. 98/2019 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei”. Suma totală a fost majorată la 81,61 milioane lei, cu TVA. Majorarea este de 11,62 %.

Firma care se ocupă de lucrări este Electrogrup, din Cluj, deținută de de frații Teofil și Simion Mureșan și Marian Pantazescu, care se ocupă cu instalații electrice și care, în anul 2021, a avut cifra de afaceri de 272.979.068 lei și un profit de 15 milioane de lei.

Dupa ce au facut praf lucrarile, priceputii care reabiliteaza bulevardele sunt „recompensati“ cu bani mai multi!lucrări executate de Electrogrup, pe Șoseaua Mangaliei

Ajustarea prețurilor a fost făcută în baza certificatelor de plată lunare. Având în vedere că sunt influențați indicatorii economici este necesară actualizarea indicatorilor și implicit a devizului general, se arată în expunerea de motive. Precizăm că rapoartele de specialitate sunt semnate de directorul executiv Ani Merlă, marea șefă a fondurilor europene din Primăria Constanța.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de calitate p*****a, piatra s***a cu argila, bordurile nu sunt asezate corespunzator, pavelele prezinta denivelari, etc, etc. Merita suplimentari de bani, ca prostimea va plati datoriile, nu ei. Toti, absolut toti sa fie afisati nominal, sa nu mai fie votati in veci. Sii, averile la control!
2
0
Cine își asumă responsabilitatea pentru necesitatea si calitatea acestor lucrări? Pentru utilitatea lor? Semaforul de la piață Tomis 3 de pe Soveja nu merge de câteva luni, după asfaltarea de pe Lăpușneanu s-au făcut iar gropi în jurul canalizării. Stau asa de câteva săptămâni. Au vreo logica aceste lucrări? Parca sunt făcute numai împotriva constănțenilor
6
0
Asta la vista....
0
0
IAR AL BAGATI AN SEAMA PE GOOOLANUL ASTA DE farcas.BAI MAIMUTOIULEEE,TU TREBUIA SA FII LA PUSCARIE.CEI MAI MARI EXCROCI CONDUC FRAIELE ORASULUI. LA PUSARIEEEEE.
2
0
Doamne , este jalnic cum arata orasul . Chiar si centrul , Stefan cel Mare este o mizerie . S a lucrat numai cu necalificati. Bineinteles condusi de niste sef incapabili , care nu au notiuni de constructie . Halal lucrari si pe Ferdinand si in zona Garii . Nu merita nici la jumatate pretul pe care vor sa l acorde edilii , mai ales primarul care adio nu va mai castiga . Luati acum parandaratul ca nu l mai apucati .
8
0
rusineeeeee
5
0
Să spele cu limba trotuarul cei care sunt responsabili
3
0
Lucrările și sunt făcute la nivelul persoanelor responsabile cu efectuarea acestora. Cine este calificat sa verifice așa ceva? Primarul sau ......mai bine îi aduceau pe Stan și Bran. Mergeți pe strada Nicolae Iorga de la intersecția cu șantierul Lăpușneanu cu o ambulanță până la spital cu un pacient cu fracturi in ea . Nu mai am nimic de spus decât ,, Cine nu muncește , nu gândește scuze,, nu greșește .
8
0
Nesimțire la puterea infinit. Vom reuși la vot să-i schimbam?
13
0
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai!
10
1
trebuie sa dea inapoi spaga inghitita ! Mwie cu kkt !!!
12
0
aici este rata inflatiei. ca constructorii o lungesc, asta este problema lui chitac, ca si calitatea lucrarilor. a venit la primarie cu turul nadragilor plin de basini, adunate la institul de marina.
15
0
din trotuare, iese banul acoperit si investit la doi trei ani in buzunarele cui trebue! schimbam borduri ,turnam asfalt peste asfalt, acoperim gropi la vrajeala , pavele colorate si spatii verzi uscate! totul e o ...activitate
11
0
Psdiste si securiste. Firmele kktilor din serviciile secrete. Statul esuat roman condus de SRI si SIE. ROMANIA STAT SECURIST
13
0
Același lucru și în București. Distruse trotuarele făcute din beton de 30-40 cm grosime și puse pavele colorate peste nisip. Scoate bordurile de piatră și puse borduri care deja au început sa se sfărâme. La fel și pavele, au început sa crape, și nu au 2 luni de când au fost puse. Sector 5, sub conducerea lui Hopinca, care acum este prefect de București, înainte de revenirea lui Piedone. Rareș Hopinca ar trebui cercetat
6
2
De ce nu se verifică lucrarea și după să se dea banii???La cum arată orașul nu merită nici baniii din contract.Chitac pleacă și lasă-ne.
23
0
Noi nu avem nevoie de Hamas , noi ne autodistrugem singuri !
26
0
Constanta este praf in trafic, marile strazi sunt praf aglomeratia este insuportabila sa va ia naiba PNL si PSD ! Sa vina alegerile sa dispareti dracului
25
0
Se apropie alegerile!
12
1
Printre ultimile tunuri ale lui w.c. si compampania lui de k k t. Urmeaza iluminatul de craciun din noiembrie, construirea de blocuri pe lapusneanu in parc. D c nu muta henry coanda in hanul balcan? L-a vandut pe nimic makedonilor. Doarme d.n.a....
18
1
Cel mai mult au avut de castigat furnizorii de materiale,gen pavele,dale,borduri.Primarul zici ca a fost agent de vanzari al furnizorilir,oare el si cu Farcas ar accepta sa le fie prestate asemenea lucrari la locuintele personale?
36
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677