REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

După ce i-a făcut loc în Universitatea Ovidius, Vintilă i-a ”servit” verișoarei un proiect de 3 mil. de euro

După ce i-a făcut loc în Universitatea Ovidius, Vintilă i-a ”servit” verișoarei un proiect de 3 mil. de euro

Mirela PASCAL 11 iulie 2023 | 00:00 6928

Replica anunța, recent, faptul că Dragoș Vintilă, director la Direcția Generală Administrativă din cadrul Universității Ovidius, i-a bătătorit calea spre universitatea de stat unei angajate la firma pe care Vintilă o deține. În martie anul trecut, Universitatea Ovidius a scos la concurs un post la Departamentul Fonduri Europene, compartiment condus, la acea vreme, de Dragoș Vintilă. A candidat salariata lui, Cornelia Atanasiu, care îi este și verișoară. La finele anului trecut, Vintilă a ajuns director la Direcția Generală Administrativă, dar nu singur, ci împreună cu verișoara suflându-i, astfel, locul unei alte persoane cu mult mai multă experiență pe post, aceasta din urmă fiind retrogradată. Acum aflăm că Atanasiu a ajuns mare expertă pe proiecte cu fonduri europene. Face parte din proiectul CityINNOHub - Constanța”, proiect ce are ca scop transformarea digitală a IMM-urilor regionale, pentru a le creşte competitivitatea, şi a autorităţilor publice locale, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite comunităţilor. Valoarea totală a proiectul este de peste 3 milioane de euro. Din acești bani, o anumită parte va intra în buzunarul celor implicați în proiect, adică și în buzunarului verișoarei.

Dupa ce i-a facut loc in Universitatea Ovidius, Vintila i-a ”servit” verisoarei un proiect de 3 mil. de euroDragoș Vintilă

În mai a.c., s-a lansat proiectul CiTyINNOHub, consorţiul fiind format din Universitatea „Ovidius” din Constanţa, liderul proiectului, Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa”, în calitate de parteneri. În echipa de specialiști care stă la baza succesului CityInnoHub, și care figurează pe site-ul proiectului, regăsim  pe Alexandru Bobe, Mihai Gîrțu, Oana Roxana Radu, Costin Șorici, Radu Vasile, Marian Iordăchiță, Irina Florea Saghin.

Dupa ce i-a facut loc in Universitatea Ovidius, Vintila i-a ”servit” verisoarei un proiect de 3 mil. de eurodeclarația de interese a Corneliei Atanasiu

Surprinzător, din declarația de interese a verișoarei Cornelia Atanasiu aflăm că și aceasta este membru de proiect.

Dupa ce i-a facut loc in Universitatea Ovidius, Vintila i-a ”servit” verisoarei un proiect de 3 mil. de euro

La fel și Dragoș Vintilă. Nu știm ce calitate întreprind cei doi în cadrul proiectului, cert este că vor încasa bani frumoși de pe urma lui. Având în vedere că proiectul durează trei ani, imaginați-vă câte zeci de mii de euro ajung în buzunarele membrilor de proiect.

Dupa ce i-a facut loc in Universitatea Ovidius, Vintila i-a ”servit” verisoarei un proiect de 3 mil. de euro

Vintilă, specialist în proiecte europene

Revenind la Vintilă, de-a lungul anilor, a coordonat proiecte la Ovidius de sute de mii de euro. De exemplu, anul trecut s-a ocupat de proiectul ”Internațional Building in InNovation Transfer and Entrepreneurship with focus on ShaRedd Expertise in Higher Education Institutions INTERPID-HEI Constanța România”, a cărui valoare a fost de 40.000 de euro și a avut drept principal obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor pentru start-up-uri şi spin-off-uri. 

În 2020, a coordonat proiectul Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium-REDACt”, a cărui valoare a fost de 970.000 de euro, din care partea universității a fost de 159,860.00 euro. În 2014, Universitatea Ovidius semna proiectul de cercetare intitulat: „Amenajarea spațiului maritim în zone transfrontaliere din Marea Neagră - România, Bulgaria", implicate în proiect fiind mai multe instituții. Proiectul a fost coordonat chiar de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, acolo unde constănțeana Doina Țenea, care apare și în declarația de avere a lui Vintilă, era director. Valoarea totală a proiectului de cercetare era de 2,049,015.74 euro, din care UE venea cu 80% din sumă, iar fiecare partener-cu restul de 20%. În cazul parteneriatului cu Universitatea Ovidius, bugetul total estimat pentru bucata de cercetare care îi revenea în cadrul proiectului era de 313,617 euro, din care 80%, adică 250,894 euro, contribuţia UE, iar restul de 62,723 euro, contribuţia universităţii constănţene. Pe lista cadrelor didactice implicate în proiectul de cercetare: Sorin Rugină - fost rector, Popa Constantin, prorector - Manager proiect, Mihai Gîrţu, prorector, Diane Paula Vancea, prorector UOC, Alexandru Bobe, Dragoș Florin Vintilă, decan, la acea vreme, al Facultății de Construcții. Toți cei implicați în proiect au câștigat, pe lângă salariu, suma de 360 euro pentru fiecare zi în care şi-au stors creierii pe altarul cercetării, adică aproape 11.000 de euro, după cum anunța, în urmă cu câțiva ani, Sorin Ovidiu Bălan.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vintila si-a facut mila de verisoara si a scos-o din saracie, ca se vorbea ca ajunsese maestra a internetului subteran, cercetatoare in tainele videochatului. Se zice ca in trecut au mai ajutat-o neamurile si au bagat-o si pe la Spiru, dar a zburat de acolo repede
2
0
De unde stiti ca este verisoara și nu amantă?A probat cineva gradul de rudenie ?se poarta asa ceva nu mai are nimeni rusine in ziua de azi sa nu uitam ca ea nu are bărbat este o femeie singura dar daca asa merge la ovidius tot innainte iliescule ca iti merge faima de p***t ca te duc femeile de nas susține în continuare și pe asa zișii verișorii sa fure cat mai mult ca zici ca e o maimuță împănate și el un sorecar
1
0
s**i la Sorin tutancamonul de la Ovidiu nimic nimic despre acesta.Oare sa fi dat asa mare parandaratu Replica pt a fi evitat in subiecte de presa. Dnle Rugină Sorin sa ma pupi in penis tu si SLEAFTA ta de infractori.
2
2
Madam p****l, ce vrei cu articolasul asta? O masa in oras? Ori n ai habar de cum functioneaza proiectele, ori..... Cat despre comentatori, n ai ce sa spui.....ne meritam soarta.
4
4
Pai sigur au nevoie de bani multi Vancea, Tenea, Stanciu etc, sa-i pregateasca campania lui e***e ca în 2012. Niste NULITATI in frunte cu Vancea
8
0
Don Vintila era profesor bun la ctii , ce naiba s-a incurcat el cu manarii dastea nushtu
6
1
vrăjeli iepurești
6
3
asteptam militia si dna-ul sa vedem ce face, nu sesizeaza nimeni la institutiile europene?
14
1
de aceea merge bine societatea romanesca. o sa ne ducem pe copca, dar cu cine sa faci ordine?! in cap cu presedintele actual(casele), fostul basescu- turnator. cine sa dea un exemplu de normalitate?
9
1
Caz clar de DNA. sa vedem ce face celebra justitie constanteana specializata in musamalizari rasunatoare.
19
2
lantul nu se va rupe niciodata , zalele lui se leaga intre ele pentru averi nemuncite ,bani castigati usor din tot felul de gaselnite fara nici o relevanta in viata practica.Sefi, directori , bugetari care marca banul tarii bagata in datorii panan varful muntilor!
16
0
Sa ii f*t pe toti in gurita , corpul profesoral , mai ales pe Mihaela pshiholoaga nevasta rapopitului !!!!
13
2
O instituție de manglitori și escroci, în special la administrativ...
15
2
Omul potrivit la locul potrivit
5
1
Toată lumea știe că Vintilă era dominat de Tenea ( alta zdreanța ) . Scursuri! Scursuri
20
1
ce titluri bagă replica de zici că au descoperit gravitația în apă.
3
5
Toti politicienii fura, batalia e cine nu v-a fi prins. Mai rau ca tiganni, aia macar fura de foame disperati
12
1
Cu semnatura pe hârtie este greu sa falsificat acte, dar cu butoane este cel mai ușor! Dispariția ....
7
0
Plin de makidoni la Ovidius.
20
1
Mă nene, câți cu insomnii pă aici! Deja 5 comentarii?
5
4
Vancea este cea mai nenorocita, Sefa tuturor combinatiilor din Ovidius.
18
0
de universitate, totul e trucat si aranjat. Corpul profesoral e un grup infractional organizat, asa a fost de 30 de ani. Desfiintati aceasta pseudo institutie de invatamant
15
4
ILIESCU si BOBE fac toate combinatiile in UOC. Am fost student si am trecut eexamenele cu spaga, eu si toti colegii mei. UOC este fabrika de diplome unde Bobe sau Vancea rezolva orice examen inclusiv licente. Dai banu si termini facultatea.
21
4
Lasa ti prostiile. Hai sa i bagam pe makidoni la puscarie
19
3
Fix în pix.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510