REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

După ce primăria i-a curățat gunoiul de pe terenul din Tăbăcărie, Giurgiucanu refuză să plătească factura

După ce primăria i-a curățat gunoiul de pe terenul din Tăbăcărie, Giurgiucanu refuză să plătească factura

Mirela PASCAL 14 august 2023 | 00:00 6335

Georgică Giurgiucanu a fost unul dintre pionii principali ai retrocedărilor din Mamaia și Constanța.  Eliberat condiționat pe 24 iunie 2022, Giurgiucanu pare asaltat din toate părțile de probleme materiale. Una dintre probleme rămâne, în continuare, Primăria Constanța, care-i stă în coaste din pricina terenului pe care Giurgiucanu îl deține în parcul Tăbăcărie și pe care l-a lăsat în paragină. Primăria i-a curățat maidanul, apoi s-a îndreptat împotriva lui, în instanță, în vederea recuperării sumei de peste 30.000 de lei reprezentând cheltuielile pe care administrația locală le-a făcut igienizând terenul. Dar de ce nu-și curăță gunoiul de sub nas? Pentru că, zice el, nu mai deține bunul, acesta făcând parte din dosarul Retrocedărilor.

Dupa ce primaria i-a curatat gunoiul de pe terenul din Tabacarie, Giurgiucanu refuza sa plateasca factura

Terenul este situat în Parcul Tăbăcărie, având ieșire la lac, și, în urmă cu ceva timp, era un paradis al gunoaielor și al oamenilor străzii. Cu toate că municipalitatea l-a amendat de trei ori pe Giurgiucanu, pentru neîntreținerea terenului, cu 500, 3.000 respectiv 6.000 de lei, acesta nu s-a sinchisit terenul rămânând același focar de infecție. Motiv pentru care primăria  a purces la curățarea terenului, apoi și-a îndreptat atenția împotriva afaceristului pentru recuperarea cheltuielilor. Acum, Giurgiucanu trebuie să plătească nota de plată, numai că refuză să o facă.

Dupa ce primaria i-a curatat gunoiul de pe terenul din Tabacarie, Giurgiucanu refuza sa plateasca facturaașa arăta terenul

Prin sentința penală pronunțată de Înalta Curte, în februarie 2019, s-a desființat Dispoziția nr. 1344/2004, prin care i-a fost atribuit terenul a fost anulată.

Dupa ce primaria i-a curatat gunoiul de pe terenul din Tabacarie, Giurgiucanu refuza sa plateasca factura

Giurgiucanu a spus în instanță că există instituite mai multe sarcini asupra terenului, inclusiv sechestrul notat în baza ordonanței, acesta fiind și motivul pentru care nu se ocupă de teren.

Dupa ce primaria i-a curatat gunoiul de pe terenul din Tabacarie, Giurgiucanu refuza sa plateasca factura

Primăria cere, Giurgiucanu refuză

În coroborarea prevederilor legale citate, rezultă că dreptul de regres al autorității locale împotriva proprietarului culpabil se naște numai după efectuarea lucrărilor și achitarea costurilor aferente, or, din înscrisurile depuse la dosarul cauzei, rezultă numai necesitatea efectuării unor lucrări și contravaloarea acestora, dar nu și îndeplinirea efectivă a activităţii de igienizare, implicit achitarea costurilor. Așa că acțiunea a fost respinsă.

Dupa ce primaria i-a curatat gunoiul de pe terenul din Tabacarie, Giurgiucanu refuza sa plateasca factura

Cum a devenit Giurgiucanu mare proprietar de terenuri

Povestea a început în anul 2001, atunci când moștenitoarea fostului prefect Jules Movilă, Alina Movilă Buzescu, cerea în temeiul Legii 10/2001 retrocedarea a 98,66 hectare confiscate de comuniști din cartierul Anadalchioi. După câțiva ani, neprimind răspuns de la Primărie, a vândut drepturile de proprietate unor afaceriști care aveau să „sugă” toate terenurile bune din Constanța și Mamaia. Printre aceștia este și Georgică Giurgiucanu,

Acesta a continuat lupta moștenitoarei pentru recuperarea terenurilor. Prin Dispoziția 1344/31.05.2004, primarul de atunci a respins cererea de restituire în natură și oferta prin acordarea altor măsuri reparatorii de Georgică Giurgiucanu, dar primea în schimb, prin compensare, 44 de terenuri din Mamaia, Constanța și Portul Tomis. Printre care și cel din dreptul vilei Șuțu, de pe plaja Modern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imputzitul asta ghei ordinar, se l****a în gaozz cu GheiMazare și un alt partz Caraivan arsul în bulan, niște jigodii poponare care au furat de au rupt și sunt plini de bani.. Să le iau familie în poula!
5
1
Asta e cea mai bună poză a lui. Altfel, arată ca un gibon năpădit de purici!
4
0
Asteapta sa vina vreun primar de la PSD,cu aia s-a inteles bine,ce mi-a fost Mazare,ce mi-a fost Fagadau!
6
2
Proprietar pe teren in parc sa traiasca mazare cu retrocedarile fara numar
15
3
GiurgiuClanul bre ! Prinaria nu stia cum sa-i ia spaga restanta si a gasit o modalitate legala, doar ca omul e falit!
4
2
Un obosit.In instanta si ai luati terenul obositului
6
1
Ce m******n j***s, imputit si nesimtit sa nu si faca curat .....:)))
6
1
Il aduce pe linia de plutire Oana, sotia sa. Nume de domnisoara Cucurezeanu. Fata blonda, finutza, piele catifelata, limbaj elevat (de liceul 10). Curul il are cam lasat, dar merge... Este buna de pus la finalul unui sir indian: sterge urmele celorlalti! Ha, ha, ha!
9
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016