REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

După ce s-a văzut cu sacii în căruță, un militar pensionar angajat în primăria Constanța și-a dat demisia

După ce s-a văzut cu sacii în căruță, un militar pensionar angajat în primăria Constanța și-a dat demisia

Ana Maria LIPAN 1 august 2023 | 00:00 25345

Un alt funcționat din cadrul Primăriei Constanța a părăsit sistemul. După valul de demisii cauzat de plecarea Feliciei Ovanesian, municipalitatea continuă să piardă oameni. De data aceasta este vorba despre Florin Burghelea, care a activat ca auditor public intern. Povestea sa este una specială... Burghelea a fost eliberat din funcție prin 2020, după ce a primit aviz negativ din partea comisiilor de disciplină, din pricina "unui comportament revoltător în cadrul Serviciului de audit intern, a tulburat climatul normal de lucru şi a jignit colegii de serviciu, concomitent cu neatingerea obiectivelor trasate prin sarcinile de serviciu rezultate din fişa postului reclamantului". Fostul funcționar a contestat în instanță decizia de demitere. După ce Tribunalul Constanța i-a respins cererea, Burghelea și-a găsit dreptatea la Curtea de Apel. S-a întors în câmpul muncii, și-a primit și salariile aferente, respectiv despăgubirile stabilite de instanță, reprezentând indemnizațiile indexate și alte drepturi salariale, apoi și-a luat tălpășița. A plecat de bună voie din instituție, prin demisie.

Dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, un militar pensionar angajat in primaria Constanta si-a dat demisia

Continuă valul de demisii din cadrul Primăriei Constanța. După scandalul cauzat de plecarea Feliciei Ovanesian, din funcția de city manager al orașului, mai mulți funcționari au ales să părăsească instituția. Lucrurile s-au mai liniștit de atunci, dar periodic, încă mai apar vești despre alți funcționari, care își pierd posturile sau le lasă de izbeliște. 

Dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, un militar pensionar angajat in primaria Constanta si-a dat demisia

Cel mai nou caz, al unui auditor intern, este unul special, întreaga poveste începând încă din 2020, la doar câteva luni după ce a ocupat funcția. După intrarea în rol, Burghelea, proaspăt ieșit la pensie din postul de şef al logisticii, la Direcția Hidrografică Maritimă, din cadrul MApN, a fost obiectul cercetării unor comisii de disciplină. Șeful de birou i-a dat aviz negativ, motivând faptul că acesta ar fi manifestat "un comportament revoltător în cadrul Serviciului de audit intern, a tulburat climatul normal de lucru şi a jignit colegii de serviciu, concomitent cu neatingerea obiectivelor trasate prin sarcinile de serviciu rezultate din fişa postului reclamantului". Întrucât acesta nu mai putea ocupa postul de auditor, municipalitatea i-ar fi propus funcții similare. Burghelea nu ar fi optat pentru niciunul, drept urmare, printr-o dispoziția a primarului Vergil Chițac, a fost eliberat din funcție. 

Dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, un militar pensionar angajat in primaria Constanta si-a dat demisia

Florin Burghelea a atacat în instanță decizia și a solicitat anularea actului administrativ. Tribunalul Constanța i-a respins cererea de chemare în judecată, urmând ca acesta să își găsească în schimb dreptatea la Curtea de Apel. Ultimul dosar a fost înregistrat pe 28 aprilie 2022. Magistrații au admis recursul, dispunând casarea sentinței anterioare și rejudecarea cauzei. În final, s-a decis reintegrarea lui Burghelea în funcția deținută anterior, cât și obligarea municipalității la plata unor despăgubiri către acesta, reprezentate de diferența între veniturile obținute de reclamant şi salariile indexate, majorate şi recalculate, precum şi la celelalte drepturi salariale cuvenite de la data eliberării din funcţie până la reintegrarea în funcţia publică deţinută anterior, dar și cheltuieli de judecată.  

Dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, un militar pensionar angajat in primaria Constanta si-a dat demisia

Odată văzut cu banii în mână, adică nu mai puțin de 83.250 de lei, Burghelea s-a răzgândit. A renunțat de bună voie la funcția de auditor și și-a dat demisia, fapt consemnat prin dispoziția semnată de Vergil Chițac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De era unul fără pensie nu avea încotro, dar asa că,pensionarii nu au ce pierde, pleacă când vor ei , sa stea la pensie .
1
0
Ca șef al logisticii poate fi orice bun manager dar nu orice bum manager poate fi și bun militar iar individul acesta care numai militar nu este a s**t armata și acum sugea primăria. Dacă acest "învârtit" prin armată a fost militar atunci un comandant de companie sau batalion, ce or fi fost, niște izmenari? Culmea nerușinării, ultimii doi nu au nici un spor iar individul cu logistica și primăria le are pe toate.
1
0
Ca șef al logisticii poate fi orice bun manager dar nu orice bum manager poate fi și bun militar iar individul acesta care numai militar nu este a s**t armata și acum sugea primăria.
2
0
Cum adică "Pe ce front ai luptat tu in ultimii 50 de ani" ? A luptat la Stalingrad. Cu arma în mână. Ce, nu mai ții minte?
1
3
Cate pile și șopârle a avut Burghelea să ajungă pe funcția aia mare, nu zice nimeni.
4
1
s-o cine plătește? contribuabilul. mi este asa?
1
1
Astia ca tine au servit patria la popota si la 45 de ani au iesit cu pensie speciala.Pe ce front ai luptat tu in ultimii 50 de ani ?
13
2
Daca idiotii din primarie nu au stiut sa-l dea afara fara drept de apel, bine le-a facut.
9
3
Statul a uitat cu desăvârșire de noi, după ce am servit patria cu abnegație și devotament suntem nevoiți sa ne luam un job după pensionare. Îl înțeleg perfect pe domnul în cauză.
5
18
Tinerii sânt sclavi in vestul Europei Statul a mărit vârsta de pensionare Alții sânt angajați ia și pensie de la stat Statul de drept își bate joc de tineret
13
4
sa vedeti ce face zagon la regia de drumuri - drumuri judetene , un hot de director care a distrus regia si a pus o pe butuci cu marius calciu , un t***n hot care da lumea afara si nu face nimic consilier , badea florin sta degeaba si nu face nimic trebuie dat afara .
3
3
Dumnezeu si militarii sunt pomenți de unii ca tine doar la nevoie... Sunt curios ce profesie ai!
5
10
Armata e cu noi ! doar la ciolan, evident, sunt meseriasi.
17
5
Plecarea city managerului nu a fost o pierdere, ci un mare castig. De atunci au inceput sa se miste lucrarile in oras, daca ati observat...
10
10
Mai pleacă cate unul-altul, numai anchetații penal cu Chițac și Vintilă nu au obraz să se suspende pe perioada anchetei.
18
4

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166