REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

După lupte seculare, foștii parlamentari din Constanța și-au recâștigat, definitiv, pensiile speciale

După lupte seculare, foștii parlamentari din Constanța și-au recâștigat, definitiv, pensiile speciale

Cristina BĂRBUCEANU 14 februarie 2023 | 00:00 1999

Pentru foștii parlamentari din Constanța, pensia specială reprezintă un subiect închis. Deocamdată. După un proces sinuos, instanța le-a dat câștig de cauză, definitiv. Acum nu rămâne decât să se trezească cu banii în conturi.

Dupa lupte seculare, fostii parlamentari din Constanta si-au recastigat, definitiv, pensiile speciale

Problema pensiilor speciale acordate deputaților și senatorilor a fost una majoră. Tensiunile pe acest subiect au atins cote maxime, acesta fiind un subiect cât se poate de delicat, mai ales în contextul crizei actuale pe toate planurile.

Dupa lupte seculare, fostii parlamentari din Constanta si-au recastigat, definitiv, pensiile specialeO parte dintre parlamentarii care și-au recuperat pensiile speciale

Desigur, foștii parlamentari din Constanța nu au rămas indiferenți când au constatat cu stupoare că vor rămâne fără pensiile speciale care să le asigure o bătrânețe fără griji. Astfel că aceștia au mers până în pânzele albe pentru a-și recupera bunul cuvenit.

Dupa lupte seculare, fostii parlamentari din Constanta si-au recastigat, definitiv, pensiile specialeMinuta judecătorească

Foști parlamentari din Constanța, precum Nicolae Moga, Stelian Duțu, Dumitru Moinescu, Tudor Baltă, Ștefan Mihu, Stelian Duțu, Anton-Marin Mangiurea, Mircea Teodor Iustian, Gheorghe Ariton, Amet Hogea, fost deputat în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului Uniunea Minoritară Etnică Turcă din România (U.M.E.T.R.), s-au luptat în instanță cu Parlamentul, respectiv Senatul, pentru a le da ceea ce li se cuvine. Procesul a fost unul amplu și de durată. Dar iată că s-a terminat cu bine, în favoarea foștilor aleși. Au câștigat pe fond, dar și la apel.

Dupa lupte seculare, fostii parlamentari din Constanta si-au recastigat, definitiv, pensiile specialeMinuta judecătorească

Pe 18 ianuarie, Curtea de Apel Constanța a respins apelurile formulate de Parlamentul României și de Senat, iar decizia a rămas definitivă. „Respinge apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei la data de 18.01.2023.”. În consecință, foștii parlamentari urmează să primească banii în cont.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stopati plati catre guverne,institutii statale pe cat se poate.EI NU SUNT STAPANI PESTE PAMANT SI NICI PESTE RESURSE doar se comporta ca si cum ar detine tot.Cine le-a zis ca se poate vinde ceva fara sa se imparta in mod egal fiecarui cetatean care e nascut pe pamantul nostru?Daca nu se imparte inseamna ca statul e ceva si sclavii altceva?Boierii de ieri sunt bugetarii de maine si candidatii de luna viitoare?O singura problema este in societate" Cand oamenii se tem de guvern este tiranie iar cand guvernul se teme de oameni este libertate".Ei au armele si populatia nu, faceti voi calculele cum e cu libertatea.
0
0
Nu mai votați pe nimeni fraierilor!.Ei se votează singuri.
3
1
Rusine!Sa va dea Dumnezeu viata scurta si toti banii din pensii speciale sa.i dati la doctori sa va tratati cancere!voi si judecatorii,sa dati banii furati doctorilor! Asa sa va ajute Dumnezeu!!!
8
1
Ma miram sa fie altfel,pai aici este pe de-o parte dreptatea care este de partea celor multzi dar saraci contra hotiei reprezentate de oameni din justitie mituiti de parlamentari cu salarii mari,pensii de serviciu si alte drepturi mita data prin lege de catre ei,parlamentari.
6
1
Sa va luati cosciuge la copii si familie de toti banii din pensia speciala,cine cheltuie banii sa isi cheltuie zilele si zambetele!
4
1
Daca votezi vechea dreapta aia de la noua dreapta vor avea si ei pensii speciale.ca doar CCR ul nu o sa i spuna Nu la baieti. Habarnisto
2
1
pai, da. pentru altceva nu s-ar fi zbatut asa. Huiu nici ministru n a stat, ca e grea munca.
5
1
Deci vom vota Noua Dreaptă, pensiile vor fi tăiate, banii restituiți cu dobanda aferentă și rata inflației, plus 6 luni la canal pentru magistrații care au dat soluția.
5
6
fara rusine.
5
2
SARMANIIIIIII
5
2
sacalii pe starvul romaniei
7
2
A zis rares bogdan, ca le rezolva si pe astea in 30 de zile. Dupa alegeri. Pana atunci.....
8
1
Pt cei cu legea 154 se vor pune in plata in anul 2099
9
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677